Otišao je Ser Vilijams: Preminula legenda Formule 1

28.11.2021

16:31

0

Autor: 24sedam

Pod njegovim vođstvom osvajane brojne titule

Otišao je Ser Vilijams: Preminula legenda Formule 1
Tan2021-11-28_165822196_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pellaschiar, File

Ser Frenk Vilijams je preminuo u 80. godini. Jedno od najvećih imena Formule 1 ostaće upamćen kao šef sa najdužim stažom. Praktično, bio je sinonim za jedan od najtrofejnijih timova u "najbržem cirkusu".

Vođenje tima je prepustio ćerki Kler, pre osam godina, a tim je ove godine prodat investicionom fondu.

I ranije je imao zdravstvenih problema, ali je u bolnicu primljen u petak, a preminuo dva dana kasnije. Od 1986. godine je u invalidskim kolicima, posle ozbiljne povrede kičmene moždine u saobraćajnoj nesreći.

- Danas odajemo počast neverovatno voljenoj i inspirativnoj ličnosti. Frenk će svima jako nedostajati. Molimo sve prijatelje i kolege da poštuju želje porodice Vilijams da joj se omogući privatnost u ovim trenucima. A one koji žele da odaju počast, molimo da se upute donacije Asocijaciji za povrede kičmene moždine, a podržaćemo ostavljanje cveća ispred sedišta tima u Grouvu. Detalji o komemoraciji će biti objavljeni naknadno - navedeno je u saopštenju Vilijamsa.

Pod njegovom "palicom" je osvojeno sedam titula u konkurenciji vozača, odnosno devet među konstruktorima.

Bio je šef legendama, kakve su (između ostalih) Alan Džons, Keke Rozberg, Nelson Pike, Najdžel Mensel, Alen Prost, Dejmon Hil i Žak Vilnev. Oni su i osvajali titule.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike