Šta zna svinja šta je golf teren? Veprovi povredili dvojicu igrača u Britaniji (FOTO, VIDEO)

27.11.2021

09:23

0

Autor: 24sedam

Nesvakidašnje scene u Jorkširu, jedan takmičar morao da primi zaštitnu injekciju

Šta zna svinja šta je golf teren? Veprovi povredili dvojicu igrača u Britaniji (FOTO, VIDEO)
vepar golf - Copyright Pixabay

Da na sportskim borilištima može doći do povreda opšte je poznata stvar. I tako je u većini sportova.

Ali u golfu... Pa nije baš uobičajeno da se strada baveći se ovim sportom. Pa opet, baš to se desilo dvojici golfera u britanskom Jorkširu, pišu svetski mediji.

Dva divlja vepra primećena su prošlog vikenda na terenima, pričalo se o njima kao o nesvakidašnjoj pojavi, a onda su se nekoliko dana kasnije vratili i napravili potpuni haos.

Pokušali su igrači da oteraju divlje životinje, koje su u međuvremenu izrovarile nekoliko rupa, pa je jedan od takmičara morao da se dodatno zaštiti od napada. Terapija posle napada divljih veprova uključuje i antibiotike.

Printscreen/YouTube
 

- Jedan od naših golfera primetio ih je i pokušao da ih otera, ali je zadobio povredu noge i morao je da dobije zaštitnu injekciju da se rana ne bi inficirala i da ne bi došlo do neke reakcije - rekao je Filip Maršal, predsednik Lajtklif golf kluba na čijim terenima se sve izdešavalo.

Drugi igrač je povređen kod rupe broj 18, jedne od onih koje su životinje uništile.

- Nakon što smo ih saterali u ćošak naših terena i zaustavili takmičenja jer su životinje očigledno opasne, životinje su snimljene na obližnjem putu. Napravile su haos u saobraćaju, a kako se navodi u izveštajima medija, policija ih je odvela na sigurno mesto.

 

 

Iz golf kluba kažu da nezvani gosti nisu došli sa obližnje farme i da je i dalje prava misterija kome pripadaju. Ipak, ceo slučaj doneo je i nešto dobro.

- Mnogi su se zainteresovali za ovu priču, bili smo u centru pažnje. Drago nam je što su odvedene i što možemo da nastavimo sa igranjem golfa. Sve je ličilo na scenario za neku komediju, ne možete to ni da zamislite - rekla je Džudit Kroter, direktor klupske kuće.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike