Skandal trese fudbalsku Evropu: Čelnici crno-belih ukrali 50.000.000 evra iz kluba!

27.11.2021

09:20

0

Kupovina i prodaja igrača, kao i nepostojeće transakcije su glavni interes istrage

Skandal trese fudbalsku Evropu: Čelnici crno-belih ukrali 50.000.000 evra iz kluba!
Navijači Juventusa - Copyright Profimedia

– Po nalogu Državnog tužilaštva, policijski službenici Poreske uprave vrše pretres kancelarija fudbalskog kluba Juventus u Torinu i Milanu – saopštio je državni tužilac u Torinu.

Službenici torinske filijale ekonomsko-finansijske policije zaduženi za istragu u ovom slučaju naloženo je da pronađu i odvoje dokumentaciju i druge korisne dokaze koji se odnose na finansijske izveštaje kluba od 2018. do 2021. godine, posebno one koji se odnose na kupoprodaju igrača.

Trenutno je istraga usmerena na dokazivanje izvršenja krivičnih dela lažnog oglašavanja transakcija i nepostojećih transakcija uprave kluba, tačnije rukovodilaca poslovnog, finansijskog i sportskog odeljenja Juventusa.

Tanjug/Fabio Ferrari/LaPreše via AP
 

- Istraga pod nazivom "Prizma" počela je u maju 2021. godine i poverena je istražiteljima Sektora za finansijski kriminal. Tokom istrage koristili su prisluškivanje i praćenje komunikacija osumnjičenih zbog osnovane sumnje da su brojni transferi fudbalera preskupi. Juventus se tereti jer je klub, kao pravno lice, obezbeđivao pokriće fizičkih lica da nezakonito profitiraju u određenim poslovima.

Tri ključna čoveka Juventusa pod istragom

Italijanski mediji dodaju da je pod istragom oko 50 miliona evra transakcija Juventusa, a šest čelnih ljudi kluba u pomenutom periodu osumnjičeno je za falsifikovanje transakcija i finansijskih izveštaja. 

Među njima su predsednik Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved, donedavni sportski direktor Fabio Paratići, koji je u međuvremenu prešao u Totenhem i još trojica sadašnjih i bivših funkcionera zaduženih za finansije kluba.

Juventus se takođe suočava sa optužbama

Svi su pod istragom zbog falsifikovanja klupskog računovodstva i lažnog fakturisanja. Osumnjičen je i Juventus kao klub, kome takođe preti optužnica jer u njoj stoji italijanski Zakon o korporativnoj odgovornosti.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Index

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike