Hrvatima nije svejedno: Poraz od Srbije bi posebno boleo!

02.11.2021

06:05

0

Autor: 24sedam

Dobri rezultati "orlova" brinu "kauboje"

Hrvatima nije svejedno: Poraz od Srbije bi posebno boleo!
Domagoj Duvnjak - Copyright MN Press

Srbija će na predstojećem rukometnom Evropskom prvenstvu biti u jednoj od najtežih grupa, jer će tamo igrati protiv rukometnih velesila Francuske i Hrvatske, kao i Ukrajine.

Izabranici Tonija Đerone su pod njegovim vođstvom napravili spektakularne rezultate pobedom i remijem protiv Francuza i tako izborili plasman na turnir u Mađarskoj i Slovačkoj kao pobednici grupe.

To je donelo optimizam, ali pomalo i unelo nemir u redove Hrvata.

To je priznao jedan od glavnih igrača "kauboja", Domagoj Duvnjak.

On je u razgovoru za Index i posebno govorio o Srbiji i duelu koji se 15. januara igra u Segedu.

- U prvoj grupi su nam, uz Francuze, protivnici Srbija i Ukrajina. Pa iako Srbi nisu na hrvatskom rukometnom nivou, okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu, a posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani - otvoreno je rekao 33-godišnji igrač.

On dobro poznaje kvalitet "orlova".

- Oni su u fantastičnoj formi. U kvalifikacijama ne samo da su kod kuće pobedili Francusku, nego i odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su dobili Španca Tonija Đeronu, koji ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Jako su neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedu igrati pred jako puno svojih navijača. Sigurno će biti jako teška utakmica.

Koliko će svi učesnici te "grupe smrti" imati težak zadatak govori i to da će u sledeću fazu ići samo po dve reprezentacije.

Hrvatska je navikla svoje navijače na uspehe, ali ove godine je razočarala. Nije uspela da se kvalifikuje na Olimpijske igre u Tokiju, tako da su sada očekivanja navijača da na Evropskom prvenstvu opet zablista.

Na prošlom je Hrvatska osvojila srebro.

Duvnjak je nedavno potpisao za Kil, a za za nemačkog giganta će igrati do leta 2024, čime će obeležiti čitavu deceniju u istom dresu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike