Srbija će se boriti i za treću medalju! Mirončikov posle preokreta izborio četvrtfinale

01.11.2021

21:36

0

Autor: 24sedam

Odličan nastup reprezentativca Srbije

Srbija će se boriti i za treću medalju! Mirončikov posle preokreta izborio četvrtfinale
Mironcikov_Nikolov2 - Copyright BSS

Odličan dan za srpski boks! Za plasman u polufinale Svetskog prvenstva u boksu 2021. boriće se čak trojica reprezentativaca Srbije.

Posle Mogamedova, a onda i Abasova, plasman u četvrtfinale i direktnu borbu za medalju za Srbiju izborio je i 23-godišnji Vladimir Mirončikov!

On je u kategoriji do 80 kilograma savladavo Bugarina Kristijana Nikolova 5:0 i plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Većim delom viđen je borben, ravnopravan meč, a posle prva tri minuta bolji utisak na sudije ostavio je bugarski bokser i rešio je taj period u svoju korist rezultatom 4:1.

Kvalitet je ipak bio na strani srpskog boksera, koji je u drugoj rundi bio bolji. Odlučujuću rundu Mirončikov je otvorio direktom i krošeom i primirio protivnika, na minut i po do kraja, usledila je serija od tri dobra udarca i bolji finiš meča za trijumf ruskog boksera pod srpskom zastavom.

- Odlična borba, teška, ali kako je meč odmicao bio sam sve bolji i to je moja praksa. Trudim se da iz runde u rundu podignem nivo, preuzmem inicijativu i do kraja držim nametnuti tempo. To sam uradio i ovaj put i stigao do velike i važne pobede. Od druge runde ponelo me je i navijanje napih navijača, uzvikivali su "Vladimir, Vladimir", što me dodatno motivisalo i dalo mi vetar u leđa. Slede četvrtfinala i verujem da će publika doći u još većem broju i podržati nas na putu do medalje, jer pobeda u narednom meču je ujedno i pobeda koja obezbeđuje bronzu. Ulaz u Arenu je besplatan sve do finala, verujem da će publika to iskoristiti i doći da nam pomogne na putu do medalje. Jako smo blizu toga i verujem da ćemo uspeti da napravimo taj još jedan veliki, najteži i najvažniji korak. Moj cilj je uvek pobeda i uvek sa tim pristupom ulazim u svaki meč, tako će biti i u četvrtfinalu.

U narednom kolu protivnik Vladimira Mirončikovu će biti Kazahstanac Nurbek Oralbaj koji je bio bolji od Mađara Pala Kovača.

Pre njega su se u četvrtfinale plasirali Vahid Abasov u kategoriji do 67 kilograma, i Sadam Magomedov u kategoriji do 92 kilograma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike