Bravo, Zvezdo! Crveno-beli potopili Špandau na startu vaterpolo Lige šampiona: Briljirao Mišović sa 14 odbrana

28.10.2021

06:28

0

Posle nešto slabijeg početka, naš tim prelomio meč u trećoj četvrtini

Bravo, Zvezdo! Crveno-beli potopili Špandau na startu vaterpolo Lige šampiona: Briljirao Mišović sa 14 odbrana
20211020npVKCZ4 - Copyright MN Press

Ono što su u sredu uveče vaterpolisti Crvene zvezde pokazali u bazenu pokazatelj je da bi ciljevi u elitnom takmičenju trebalo da budu visoki.

Počela je Liga šampiona, već prvog dana videli smo duel dva srpska tima iz kojeg je"drim tim" Novog Beograda izašao kao pobednik nad Radničkim iz Kragujevca.

Red je zatim došao na crveno-bele, koji su na premijeri elitnog takmičenja savladali nemački Špandau 04 sa 12:9 (1:2, 4:3, 4:0, 3:4).

Crveno-beli su slabije otvorili utakmicu, bili su u zaostatku tokom većeg dela prvog poluvremena, ali ipak uspeli da na "veliki odmor" odu izjednačeni - 5:5.

Usledio je preporod i briljantna igra u trećoj četvrtini koju su izbranici trenera Aleksandra Filipovića dobili sa 4:0 i tako definitivno prelomili meč. U poslednjem periodu rutinski su sačuvali prednost i stigli do veoma važnog trijumfa.

Srpski tim slavio je na krilima Bogdana Đurđića i Miloša Vukićevića, koji su se po tri puta upisali u strelce, a maestralan je bio mladi golman Vladimir Mišović sa 14 odbrana.

Dva gola je postigao Stefan Pješivac, dok su mrežu nemačkog tima po jednom tresli Veljko Tankosić, Gavril Subotić, Vuk Milojević i Ivan Basara.

Za dve nedelje Zvezda će odigrati još jednu utakmicu u Beogradu, kada gostuje još jedan konkurent u borbi za plasman na fajnal-ejt, mađarski OSC.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike