Bomba nad bombama! Šampion nad šampionima stiže u Beograd: Svetsko prvenstvo može da počne!

22.10.2021

13:05

0

Ukrajinac Oleksandr Usik biće gost našeg glavnog grada tokom spektakla koji počinje u nedelju 24. oktobra

Bomba nad bombama! Šampion nad šampionima stiže u Beograd: Svetsko prvenstvo može da počne!
342 - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Prošlo je nešto manje od mesec dana otkako je Ukrajinac Oleksandr Usik napravio mega senzaciju i od Entonija Džošue uzeo sve šampionske pojaseve.

Jednoglasnom odlukom sudija nasred Totenhem arene u Londonu savladao je domaćeg boksera i objedinio šampionsko zvanje u WBA, WBO, IBF i manje cenjenoj IBO kategoriji.

A sada će doći u Beograd da uveliča Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu koje će od nedelje 24. oktobra do 6. novembra biti održano u Štark areni.

Biće tu i legendarni Roj Džons junior potvrdio je predsednik Bokserkosg saveza Srbije Nenad Borovčanin i dodao da se još čeka odgovor od legendarnog Majka Tajson, koji bi možda mogao da bude tu za finalne borbe.

Roj Džons junior, privatna arhiva
 

- Za Tajsona još čekamo potvrdu, a što se tiče Roja Džonsa on je već bio kod nas. A ko je jednom bio u Beogradu taj će se sigurno vratiti - rekao je Borovčanin na konferenciji za medije, pa dodao:

- Dolaze nam bokseri iz 103 zemlje, 670 takmičara sa svojim timovima, to znači da će 1.350 ljudi biti gost Beograd u naredne dve nedelje.

Pored činjenice da naš glavni grad po drugi put u istoriji organizuje Svetsko prvenstvo (jedini u istoriji), velika stvar za naš boks je i ono što će ostati nakon Šampionata. A sve zahvaljujući prijateljskim odnosima predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

MN Press
 

- Zahvaljujući donaciji iz Rusije izgradićemo Nacionalni trening centar, a posle bokserskog šampionata našim klubovima i bokserima ostaće 1.000 džakova, više od 2.000 rukavica, sedam ringova. Podsećam i da su škole boksa za našu decu do 18 godina besplatne širom zemlje, imamo preko 100 klubova gde svi imaju jednaku šansu da treniraju i da se sklone sa ulice!

Svečana ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva zakazana je za nedelju u 19.00, a učestvovaće grupa Van Gog, Dejan Petrović Big bend, rumunska pevačica Inna, program će voditi naš glumac Miloš Biković, a spektakl će uveličati i simfonijski orkestar.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je važnost održavanja ovakvog događaja u Glavnom gradu Srbije.

- Hvala Borovčaninu i njegovom timu što su doveli šampionat sveta u Beograd. U toku je "renesansa" srpskog boksa i privilegija je za Beograd što će ugostiti najbolje boksere sveta. Nadam se da će to biti dodatni impuls da deca počnu da se više interesuju za boks, ali i da se dodatno radi na njegovom unapređivanju. Nadam se da ćemo svake godine imati makar jedno veliko prvenstvo i da ćemo na taj način dodatno promovisati naš grad.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F./P. K.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike