Zbunjena Srbija izgubila od Islanda: Rukometašice podbacile u Rejkjaviku

10.10.2021

19:34

0

Slede dva duela sa neporaženim Šveđankama

Zbunjena Srbija izgubila od Islanda: Rukometašice podbacile u Rejkjaviku
rss - Copyright foto: rss.org.rs

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u kvalifikacijama za EURO 2022. Srpkinje su izgubile od Islanda u Rejkjaviku 23:21 (10:8).

Islanđanke su proglašene za autsajdere u našoj kvalifikacionoj grupi, ali su večeras u Rejkjaviku gotovo celom meč bile bolji rival.

Napad Srbije nije funkcionisao, zona Islanda (6-0) radila je kao sat, a to se posebno videlo u prvom poluvremenu. Ono što dodatno brine je i povreda Ane Kojić baš pred odlazak na pauzu između dva dela utakmice.

Tek kada su rivalke povele sa 13:9 naše rukometašice su se nekako uključile u igre. Proradile su linije u timu Srbije i napravljen je preokret za prvo vođstvo - 15:14.

I baš kad se pomislilo da stvari dolaze na svoje mesto razbranila se golmanka Islanda. Unela je nervozu u igru Srbije, napravljeno je nekoliko grešaka i domaćin je očas posla ponovo vodio sa dva razlike.

Vreme je odmicalo, a prednost Islanda bila konstantna, pa su i bodovi sasvim zasluženo ostali u Rejkjaviku.


ISLAND - SRBIJA 23:21 (10:8)

ISLAND: Torsteinsdotir, Orsteinsdotir, Jonsdotir 3, Gilfadotir, Juliusdotir 7, Renotudotir, Orvarsdotir, Eliasdotir, Omarsdotir 1, Einarsdotir 5, Bjorgvinsdotir, Erlingsdotir 4, Sturludotir 1, Jonsdotir 2, Magnusdotir 2, Heimisdotir.

SRBIJA: Nikolić 3, Janjušević 1, Risović, Kojić, T. Radojević 2, Milić, D. Radojević 2, Kovačević 3, Stamenić, Jovanović, Stoiljković 4, Liščević 4, Petrović 2, Graovac, Milojević, Dmitrović.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike