Bivši selektor Srbije objasnio zašto nije prihvatio mesto na klupi reprezentacije Francuske

24.09.2021

14:57

0

Nikola Grbić kandidat za stratega selekcije Poljske

Bivši selektor Srbije objasnio zašto nije prihvatio mesto na klupi reprezentacije Francuske
Copyright MN Press

Bivši selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić glavni je kandidat za preuzimanje brige o rezultatima i igri selekcije Poljske. Poljaci su smenili Belgijanca Vitala Hejnena nakon što njihov tim na poslednjem EP nije osvojio zlato uprkos prednosti domaćeg terena.

- Nađite mi jednog trenera na svetu koji ne bi voleo da bude trener poljske reprezentacije. Ovo je moj odgovor. Uostalom, da sam dobio takvu ponudu i rekao da me ne zanima, bio bih nenormalan - rekao je Srbin.

Grbić trenutno ima obaveze prema italijanskoj Peruđi u koju je stigao nakon što je sa poljskom ekipom Zaksu osvojio Ligu šampiona.

Promo/CEV
Nikola Grbić

- Poljska je veoma jak tim koji je u stanju da ostvari najbolje rezultate, svaki trener želi da radi sa takvim timom. Dolaze i novi, mladi igrači, menja se generacija, ali ipak ovaj tim je u stanju da igra na najvišem nivou i da se bori za najveća ostvarenja. Imaju i izuzetne navijače - dodao je Grbić.

Srbin je uporedio trenutnu situaciju u Poljskoj sa onim što se dešavalo u Francuskoj, kada je tamo krenula potraga za novim selektorom. Grbić je takođe hteo da preuzme tamošnji tim, ali ga je na kraju preuzeo Brazilac Bernardo Rezende.

- Kada su Francuzi objavili da traže novog trenera tima, svi su takođe počeli da se prijavljuju. Zašto? Iz jednostavnog razloga. Sada imaju mlad, perspektivan tim, a za tri godine igraće kod kuće na Olimpijskim igrama. Nakon ovog perioda, ako ponovo potraže trenera, ne znam da li će ponovo imati toliko ponuda. Ja sam, pak, odustao iz ličnih razloga - rekao je trener Peruđe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike