Selektor srpskih odbojkaša posle prolaza u četvrtfinale EP: NIjedan rival neće sam da se pobedi

13.09.2021

08:18 >> 08:20

0

Slobodan Kovač nije bio srećan zbog igre protiv Turske

Selektor srpskih odbojkaša posle prolaza u četvrtfinale EP: NIjedan rival neće sam da se pobedi
Copyright Odbojkaši Srbije/CEV, OSS

Najbolji srpski odbojkaši, uz mnogo problema, uspeli su u osmini finala EP da eliminišu selekciju Turske sa 3:2 (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12) u setovima.

Odbrana zlata nastavlja se sutrašnji, (17.30, Arena Sport 1) duelom u četvrtfinalu protiv Holandije, a selektor Slobodan Kovač veruje da će meč sa Turcima biti dovoljno jaka opomena njegovoj ekipi.

– Rekili smo da će bit teško, nismo iskoristili prilike. Prvi set smo odigrali odlično, drugi smo vodili pet razlike i onda kao da je neko isključio svetlo. Ono što je dobro jeste reakcija, ali je mnogo straha. Mislim da ovo postava ne bi trebalo da ima ovoliki problem sa prijemom servisa i to ne jakog. Najvažnija je pobeda, nadam se da će nam ovo biti jedna velika opomena, da ne možemo da stanemo da ne možemo da očekujemo da će protivnik sam da se pobedi – rekao je Kovač za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Jedan od najboljih igrača u redovima “plave čete”, Marko Ivović  veruje da se greške neće ponavljati:

– U prvom setu je bio jako dobar pristup, igrlai smo veoma dobro, nismo i mm odzolili a igraju svoju igru. Posle prvog seta se sve okrenulo, sve smo im dozolili, uvukli su nas u lavirint iz kog nismo imali izlaz. Sa druge, strane mi nismo odigrali na svom nivou i to je najveća greška. Dobro je da smo se na kraju izvukli i da se ovakve stvari neće ponavljati.

Korektor Dražen Luburić kaže da su i Turci vidno napredovali, pa da stoga razloge tesne pobede ne treba tražiti samo u lošijem izdanju njegove ekipe.

– Kroz godine turska odbojka je mnogo napredovala i dosta se ulaže u nju. Iz ovakvih utakmica se vidi naš kvalitet. Pokazali smo karakter, sve će doći na svoje kako takmičenje bude dalje odmicalo. Mislim da ćemo igrati sve bolje, ali ovakve stvari se ipak moraju proći na prvenstvima – rekao je Luburić

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike