"Orlovi" pregrmeli Tursku, Evropa još ima vladara! Odbojkaši posle drame do četvrtfinala EP!

12.09.2021

21:20 >> 21:53

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Slobodana Kovača posle preokreta savladali borbenog rivala

"Orlovi" pregrmeli Tursku, Evropa još ima vladara! Odbojkaši posle drame do četvrtfinala EP!
Copyright Odbojkaši Srbije foto: Profimedia

Najbolji srpski odbojkaši pregrmeli su prvu eliminacionu utakmicu na EP!

Posle mnogo borbe i dramatične završnice, izabranici Slobodana Kovača savladali su Tursku i plasirali se u četvrtfinale EP – 3:2 (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12).

Ništa posle prvog seta nije nangoveštavalo dramu koja je usledila u nastavku meča. Delovalo je da Srbija potpuno kontroliše dešavanja na terenu, pogotovo kada je u drugom setu stigla pet poena prednosti (5:0, 10:5), ali su malo po malo uporni Turci topili prednost “orlova” i sa tri vezana poena stigli do izjednačenja.

Iako su izgubili set, nije tada bilo vreme da se pale alarmi, pogotovo što je početak trećeg seta nagoveštavao da završetak prethodnog nije imao uticaj na pulene Bobe Kovača. Međutim, od sredine seta usledila je repriza drugog. I to identična. Ponovo je Srbija imala pet poena više (15:10, 17:12) i ponovo su pri rezultatu 22:22 Turci osvojili tri vezana poena i došli nadomak senzacionalnog trijumfa.

Tada je, međutim, na scenu stupilo šampionsko srce evropskih prvaka. Kada su mnogi pomislili da im nema povratka izdržali su u igri nerava, iskoristivši poslednju od četiri vezane set lopte, da bi u taj-brejku svima poslali poruku da neće tek tako predati tron.

U borbi za polufinale, Srbiju čeka Holandija, koja je, istim rezultatom kao i “orlovi” protiv Turske, bila bolja od Portugala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike