Misterija pica kojima su se Slovenci otrovali potresa svet rukometa

27.01.2021

14:56 >> 15:00

0

Autor: D. B.

Strasti se ne smiruju u svetu rukometa

Misterija pica kojima su se Slovenci otrovali potresa svet rukometa
Copyright Profimedia

Rukometaši Slovenije ne odustaju. Oni i dalje tvrde da su bili otrovani pred odlučujući duel grupne faze Svetskog prvenstva protiv domaćina Egipta.  Iz tabora Danske se čude ovim navodima Slovenaca, čak ih i optužuju da su sami odgovorni zbog eventualnog trovanja, a čelnici Međunarodne rukometne federacije idu u kontru i objašnjavaju da igračima iz Slovenije nije bilo ništa i da su odbili lekarsku pomoć.

Ovo je siže onog što se danas događalo u rukometnom svetu, a vezano je za veliku aferu na SP.

Senku na sve što se desilo u Egiptu i na navodno trovanje Slovenaca bacio je direktor reprezentacije Danske Morten Henriksen. On tvrdi da su Slovenci sami krivi ako su se otrovali, pošto su naručivali hranu iz restorana koji nisu u sklopu hotela.

Smešno mi je da slušam priča Slovenca kako su vrištali i padali u nesvest od bolova zbog trovanja jer imam fotografije na kojima se vidi da jedu pice koje su im donosili dostavljači hrane izvan hotela – tvrdi Henriksen.

Slovenci ovakve navode oštro demantovali uz objašnjenje da su jeli isključivo hranu iz hotela, a da su im sporne pice koje su dostavljene bili ih hotelske kuhinje. I još nešto pili smo isključivo flaširanu vodu.

Pročitajte još

I iz IHF su odlučili da demantuju sve tvrdnje Slovenaca.

Zatražili smo od vlasti Egipta da pokrenu istragu da li se radilo o trovanju hranom. Obavestili smo Slovence o zaključcima Ministarstva zdravlja. Jedan igrač Slovenije se prijavio doktoru u hotelu sa tvrdnjom da ima problema sa stomakom. Dobio je lek, a posle toga su iz delegacije rekli da 14 igrača ima slične provela. Kada su pozvani na pregled, doktor Slovenije je odobio da ga dozvoli. Ponuđeno je i da se prevezu u bolnicu, ali je i to odbijeno. Svaka pomoć je odbijena – tvrde iz IHF na čijem se čelu nalazi Egipćanin Hasan Mustafa.

Uz to iz IHF su dali sebi za pravo i da pecnu Slovence.

Slovenija je igrala dobro uprkos tvrdnjama da ima devet igrača sa problemima. Vodili su i sa pet golova razlike i nije delovalo da su bolesni – rekli su iz IHF.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike