Podvig Mladog radnika: Sa sedmog mesta ušli u plej-of, a onda uspeli u majstorici da izbore polufinale

10.03.2021

19:51

0

Autor: M. R.

Momci iz Požarevca eliminisali Ribnicu posle tri meča

Podvig Mladog radnika: Sa sedmog mesta ušli u plej-of, a onda uspeli u majstorici da izbore polufinale
Copyright Promo/ CEV

Odbojkaši Mladog radnika drugi su polufinalisti prvenstva Srbije, posle Radničkog iz Kragujevca koji je izbacio Spartak iz Subotice (2:1 u seriji).

Na kraju ligaškog dela momci iz Požarevca su bili sedmi, pa su u plej-ofu išli na drugoplasiranu Ribnicu. Nisu poklekli pred favoritom, već su posle startnog poraza u četvrtfinalnoj seriji zabeležili dve pobede, napravili iznenađenje i plasirali se među četiri najbolja tima.

Pročitajte još

Prvi susret je završen pobedom Ribnice na domaćem terenu – 3:1, Mladi radnik je u svom domu odgovorio posle velike borbe – 3:2, a potom je napravio brejk u odlučujućem meču u Kraljevu – 3:o.

Poslednja utakmica je donela vrlo ubedljivu igru gostiju, što pokazuje rezultat po setovima – 25:19, 25:13, 25:22. Kao i što je to najčešće bio slučaj tokom ove sezone, najzaslužniji za trijumf bio je iskusni korektor Mladen Bojović sa 16 poena. Bio je koban po bivši klub, u kome je bio čak u tri navrata tokom karijere. Uz njega dvocifren je bio Aleksa Polomac sa 12. Na drugoj strani najefikasniji je bio Žarko Ubiparip sa devet poena.

Poznato je da će se u polufinalu sastati Radnički iz Kragujevca i Mladi radnik Požarevac. Ostale četvrtfinalne utakmice zbog problema ekipa sa virusom korona nisu još odigrane. Parovi su Crvena zvezda – Vojvodina i Niš – Partizan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike