Rukometašice ostale bez OI, a od selektora tri rečenice

20.03.2021 | 20:20

Autor: Adam Štulić

Ljubomir Obradović kratko prokomentarisao poraz od Mađarske

Copyright MN Press

Nada srpskih rukometašica da mogu posle 33 godine da izbore plasman na OI ugašena je brže nego što je planula. Na kvalifikacionom turniru u Đeru, izabranice Ljubomira Obradovića ostale su bez šanse da se domognu Tokija posle prve dve utakmice i poraza od Rusije (29:24) i Mađarske (31:23).

Selektor srpskih devojaka posle neuspeha od Mađarica bio je veoma kratak.

– Zasluzena pobeda Mađarske. Srbija nije bila na potrebnom nivou. Želim Mađaricama i Ruskinjama dobar plasman u Tokiju.

Kapiten rukometašica Кatarina Кrpež Šlezak bila je znatno rečitija.

– Ne mogu reći puno o našoj igri, odigrale smo loše. Za ovakvu utakmicu smo morali mnogo više da pružimo. Izgubili smo šansu da se plasiramo u Tokio. Čestitke Mađaricama, želim im da osvoje medalju. Mi više nemamo šanse da se plasiramo, ali imamo još jednu utakmicu na ovom turniru i moramo da završimo pobedom. Moramo i da pronađemo razloge zašto smo odigrale ovako loše.

Selektor reprezentacije Mađarske Gabor Elek, razumljivo, blistao je od zadovoljstva.

– Veliki san je ostvaren kroz današnju utakmicu. Imali smo ogromnu želju svih ovih dana, svaka igračica je bila spremna da doda nešto u našu igru, kao i juče. Ovo je veliko zadovoljstvo za trenera. Veoma važno je reći da ovo nije uspeh 19 igračica i stručnog štaba, već mađarskog rukometa. Imali smo veoma dobre uslove za pripreme. Izdvajam podršku lige, klubova, sve su učinili što smo tražili u prethodnim nedeljama. Čestitam stručnom štabu, jer sam se priključio tek pre dva dana zbog korone, uradili su odličan posao.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: RSS