Neuspeh protiv Ruskinja na startu: Protiv Mađarica će morati mnogo bolje

19.03.2021

20:36 >> 21:37

0

Autor: D. B.

Prvi poraz na kvalifikacionom turniru za odlazak na OI

Neuspeh protiv Ruskinja na startu: Protiv Mađarica će morati mnogo bolje
Copyright Tanjug/Tibor Illyes/MTI via AP

Da li je moglo bolje? Da, moglo je. Da li je poraz Srbije od Rusije na startu kvalifikacija za OI katastrofa? Ne, nikako.

U duelu sa apsolutnim favoritom, timom koji je već viđeni osvajač medalje na OI, a ne za osvajanje jedne od dve vize na turniru u Đeru izabranice Ljubomira Obradovića doživele su očekivani poraz – 29:24 (17:13).

Bilo je momenata na ovom meču tokom koga su Srpkinje dale nadu da bi mogle da naprave veliko iznenađenje. Ali, kao po pravilu Ruskinje su te nade brzo i surovo gušile.

Tokom drugog poluvremena Srbija, koja je ostala bez pomoći Stoiljkovićeve koja je dobila crveni karton, je uspele da smanji minus na dva gola, ali su, kao i u većem delu meča ponovo Ruskinje preuzele konce igre u svoje ruke.

Ono što je jako bitno je Srbija nije izgubila sa velikom razlikom. Mada moglo je da bude i sa manje od pet razlike. To bi moglo da se ispostavi kao veoma bitno pošto će se gledati i gol razlika u momentima kada se bude odlučivali između Rusije, Srbije i Mađarske ko će u Tokiju. Ipak, za početak devojke sutra moraju da pobede domaćina turnira u Đeru, tim koji danas nije imao bilo kakvih problema u prvom meču takmičenja.

Pročitajte još

Sutra protiv Mađarske mora bolje. A onda i viza za OI koju rukometašice Srbije samjaju od 1988. godine neće biti nemoguća misija.

RUSIJA-SRBIJA 29:24 (17:13)

RUSIJA: Sedojkina, Кalinjina – Кuznjecova 1, Gorškova 1, Dmitrieva 3, Sen 2, Goršenina, Vjakireva 7 (5), Bobrovnjikova 5, Makeeva 1, Fomina, Ilina 1, Managarova 6, Skorobogatčenko 2, Nikitina, Iljarionova.

SRBIJA: Risović, Tomašević – Radosavljević 1, Кrpež-Šlezak 2, Trifunović 4, Števin, Lavko 4, Кovačević, Nikolić, Radojević, Pop-Lazić 5, Stoiljković 3, Liščević 3, Cvijić 1, Dmitrović 1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike