Odbojkašice Uba posle dramatične majstorice do istorijskog trofeja

13.04.2021

17:13 >> 17:33

0

Autor: M. R.

Izabranice Vladimira Vasovića bolje u finalnoj seriji od TENT-a - 3:2

Odbojkašice Uba posle dramatične majstorice do istorijskog trofeja
Copyright MN Press

Odbojkašice Uba prvi put u istoriji postale su šampionke Srbije. Baš kao što se očekivalo, majstorica u finalnoj seriji je donela mnogo drame i neizvesnosti, a sa osmehom na licu meč su završile devojke koje nose dres Uba. Odbojkašice TENT-a su morale da pruže ruku i čestitaju protivnicama i predaju im trofej osvojen prethodne sezone.

Konačan rezultat na semaforu je glasio ovako – 3:2 (25:15, 25:21, 19:25, 18:25, 15:11).

Pročitajte još

Na domaćem terenu Ub je otvorio odlučujući meč kako je samo mogao da poželi. Odbojkašice iz Obrenovca još glavom nisu ni bile prisutne, a već je na semaforu stajalo vođstvo 1:0 u setovima. Domaće su napale jakim servisom rivala, koji na prijemu nije mogao da se snađe. Sjajno je početne udarce izvodila Ljiljana Ranković, njena tri asa su donela nedostižnu prednost – 20:12. Do kraja seta se nije ništa menjalo, samo se razlika povećavala, pa je set završen rezultatom – 25:15.

Drugi period igre je doneo mnogo više neizvesnosti i borbe, ali i dalje su domaće vodile glavnu reč. Rezultatska klackalica je trajala do 20. poena, a onda su Obrenovčanke greškama samo pogurale protivnika da duplira prednost u setovima – 25:21. Činilo se u tom trenutku da će se meč vrlo brzo završiti i da TENT teško može da preseče ovakav ritam Vasovićeve ekipe.

Međutim, kao što se to često dešava u ženskoj odbojci, slika se na terenu značajno promenila. Jelena Vulin je sredinom seta donela Ubu vođstvo – 16:13. Bio je to poslednji znak za TENT da mora nešto drugačije da uradi. Postale su agresivnije i sigurnije u napadu, bolje su servirale, a uspele su i da postave jedan uspešan blok. Sve to im je u završnici donelo prvo izjednačnje, a onda i preokret. Dobile su taj deo igre sa 25:19.

Pročitajte još

U istom ritmu se utakmica nastavila i u četvrtom setu. Ub nije imao rešenje za razigrane protivnice, pa je meč morao da bude rešen u taj-brejku. Četvrti set je pripao ekipi Milana Gršića i to prilično ubedljivo – 25:18. Posle svega što su pokazale ove sezone, možda je i bilo najpoštenije da gledaoci odgledaju još jedan uzbudljiv set koji će odlučiti ko će biti šampion.

Iako su Obrenovčanke bile u naletu jer su režirale sjajan povratak, Ub je bolje započeo odlučujući period. Otvorile su domaće serijom 4:0 taj-brejk. Nisu se zaustavljale ni u nastavku… Nezadrživa Jelena Vulin je uspešnim napadom donela vođstvo 11:5. Trofej je bio sve bliže. Međutim, vezala je Vulin dve greške, na semaforu je stajalo – 11:8. Bilo je još nade za TENT. Sve dok dva poena iz zone šest nije osvojila sigurna Ljiljana Ranković, a onda Jelena Vulin donela meč loptu. Tačku na pobedu za istorijski trofej stavila je Aleksandra Gligorić (15:11).

U pobedničkom sastavu najefikasnija je bila Jelena Vulin sa 28 poena. Najbolje je pratio tandem srednjih blokera – Aleksandra Gligorić je upisala 14 poena, a Sofija Medić dva manje, baš kao i odlični iskusni primač servisa Ljiljana Ranković (12). Na drugoj strani najbolja je bila Sara Carić sa 19 poena, Jelena Lazić je postigla 16, a Jovana Cvetković 15.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike