Rukometaši imaju dva testa sa Severnom Makedonijom: Ništa nam ne pada teško, iako je kraj sezone

16.06.2021

16:55

0

Autor: M. R.

Izabranici Tonija Đerona igraju kontrolne mečeve u subotu i nedelju

Rukometaši imaju dva testa sa Severnom Makedonijom: Ništa nam ne pada teško, iako je kraj sezone
Copyright MN Press

Rukometaši Srbije su trenutno na okupu i pripremaju se za prijateljske utakmice sa Severom Makedonijom. Tokom ove akcije momci koje vodi sa klupe Toni Đerona neće imati takmičarske utakmice, ali će dve puta odmeriti snage sa Makedoncima.

“Orlovima” se priključio i Dragan Pešmalbek, nakon završnog turnira Lige šampiona na kome je učestvovao u dresu Nanta.

– Mnogo mi je drago što ću imati prilike da debitujem za Srbiju, mnogo sam srećan. Momci su mi priredili odličnu dobrodošlicu, dobro su me prihvatili. Sve je u najboljem redu i osećam se veoma dobro ovde. Selektora Tonija Đeronu poznajem od ranije dok je bio trener u Francuskoj, kao i neke momke odavde i zaista nije bilo nikakvih problema.

Pročitajte još

Iza Dragana Pešmalbeka je odlična sezona, krunisana priznanjem za najboljeg pivotmena francuskog nacionalnog šampionata.

– Sezona je bila jako duga i teška. Nažalost završili smo treći u ligi, mislim da smo na završnom turniru EHF Lige šampiona mogli malo bolje, nismo uspeli da savladamo Barselonu. Ali svakako ovo je dobra sezona za mene, za klub i za sve.

Predstojećeg vikenda Pešmalbek će biti u prilici da debituje za Srbiju na prijateljskim utakmicama protiv Severne Makedonije.

– Prijateljske su utakmice u pitanju, ali moramo da se radimo svi zajedno na odbrani i napadu, da se dobro povežemo. Neće biti lako naravno. Trener Makedonije je Kiril Lazarov, moj dobar prijatelj i saigrač u Nantu. Moramo dobro da radimo i da probamo da pobedimo u obe utakmice ovog vikenda.

Novi član „orlova“ marljivo radi na usavršavanju srpskog jezika.

– Pre tri godine nisam ništa znao, samo po neke reči. Moja majka mi je dala neki stari Bukvar i počeo sam tako. Od novembra sam počeo na francuskom univerzitetu aktivno učenje i svake nedelje imam časove srpskog jezika. Dobro napredujem i trudiću se da budem sve bolji i bolji. Saigrač u Nantu, Milan Milić mi mnogo pomaže. Preneo mi je i kakvi su igrači ovde i atmosfera i hvala mu na tome – zaključio je Pešmalbek.

O dosadašnjem radu na pripremama za sajt RSS pričao je i Jovica Nikolić.

– Okupili smo se u ponedeljak, pridružilo nam se još par novih igrača i polako se uigravamo za Evropsko prvenstvo koje je u januaru. Jeste naporno sa jedne strane, ali pokušavamo da odgovorimo na sve zadatke koje selektor postavlja pred nas. Selektor je zadovoljan, kao i mi i mislim da svi dobro radimo i da svi zajedno idemo ka našem cilju.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su donele jednu lepu sliku Srbije.

– Kvalifikacije smo vrhunski odradili, ali ne zadovoljavamo se time. Nastavili smo da radimo još upornije. Atmosfera je stvarno vrhunska. Ovde na treningu smo svi kao jedan, treniramo jako, borimo se, posle treninga se svi družimo i sve ovo nam zaista ne pada teško iako je kraj sezone. Došli smo svi ovde voljni da treniramo i da radimo.

Prokomentarisao je Nikolić i narednog protivnika.

– Dve utakmice protiv Severne Makedonije jesu prijateljske, ali za nas je sad bitna svaka utakmica da skockamo ekipu i uigramo se za kontinentalni šampionat. Makedonija je sigurno jedna odlična ekipa, a mi imamo isti odnos prema utakmicama, bio nam protivnik Makedonija, Francuska ili Grčka. Želimo da damo sve od sebe i da se što bolje da pripremimo za sve izazove. Ove dve utakmice će nam mnogo značiti da vidimo gde smo i a kojim poljima treba još da napredujemo, tako da ih željno iščekujemo – rekao je Nikolić.

Utakmice protiv reprezentacije Severne Makedonije na programu su u subotu od 18.00 i u nedelju od 16.00.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rss.org.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike