Veliki bokserski šampion poslao sjajnu poruku publici i takmičarima na SP u Beogradu

02.07.2021

06:14 >> 06:48

0

Autor: Adam Štulić

Roj Džons junior bio gost TV Arena sport

Veliki bokserski šampion poslao sjajnu poruku publici i takmičarima na SP u Beogradu
Copyright Roj Džons junior foto: Promo/TV Arena sport

Koliko se ozbiljno Srbija i Međunarodna bokserska federacija pripremaju za SP u boksu, koje će se od 25. oktobra do 6. novembra održati u našoj prestonici govori i to što su u Beograd doveli jednog od najomiljenijih boksera svih vremena Roja Džonsa juniora.

Džons, koji je u sredu, na aerodromu „Nikola Tesla“, dočekan po starim srpskim običajima, osvojio je sve moguće šampionske pojaseve u četiri težinske kategorije. Imao je dobru amatersku karijeru, koju je krunisao srebrom na OI u Seulu.

– Nikada ranije nisam bio u Beogradu, ali prvi utisci su brilijantni – kazao je za TV „Arena sport“ Roj Džons junior, pre nego što je otkrio ko je danas nekadašnji veliki šamopion.

– Danas je Roj Džons legendarni borac koji pokušava da vrati boksu.

Sjajni američki bokser u Beogradu će boraviti tri dana, a u četvrtak je prisustvovao sastanku organizacionog komiteta Svetskog prvenstva.

– SP je izuzetno važno za amaterski boks, jer kada uđete u ovaj sport prvo želite da postanete svetski šampion kao amater. Tek posle želite da to isto postignete kao profesionalac.

Malo je veliki šampion zastao kada je trebalo da izdvoji najbolji momenat u veoma trofejnoj karijeri.

– Teško je odabrati samo jedan, ali jedan od najboljih jeste kada sam bio opljačkan, diskvalifikovan. To je bio moj prvi poraz na profesionalnom meču. Ali, vratio sam se i osvetio Montelu Grifinu u jednoj rundi – kazao je Džons, pre nego što je izdvojio najteži trenutak.

– Najteži meč je bio kada sam se ponovo spustio iz teške u polutešku kategoriju. Izgubiti preko 11 kilograma mišića, to je izuzetno teško.

Istakao je legendarni bokser da nema želju da se vrati u ring, iako je to uradio u egzibiciji sa Majkom Tajsonom.

– Kao profesionalni bokser bio sam šampion. Pravi šampion, šampion u srcu, nikada to ne prestaje da bude. Nemam želju, ali bih se vratio pod pravim uslovima. Sumnjam da ću ponoviti nešto kao s Majkom, osim ako ne bude dobro plaćeno. Alo je dobro plaćeno i ljudi žele to da gledaju, onda hoću. Ako nije tako, onda neću – istakao je Roj Džons, koji se posle povlačenja iz boksa posvetio rep karijeri.

– Trenutno radim na novom albumu. Prvi singl bi trebalo da izađe za četiri nedelje – otkrio je Džons junior, poslavši sjanu poruku publici i takmičarima na predstojećem SP.

– Voleo bih da im kažem jedno: možete da uradite sve na šta se fokusirate. Stavite Boga na prvo mesto i zapnite – kazao je Roj Džons.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike