Majk Tajson dolazi u Srbiju! Bokserski šampionat biće pravi spektakl, Vučić oduševljen

01.07.2021

12:41 >> 15:39

0

Predsednik otkrio detalje i govorio ko su mu omiljeni bokseri

Majk Tajson dolazi u Srbiju! Bokserski šampionat biće pravi spektakl, Vučić oduševljen
Copyright Majk Tajson Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je veliki ljubitelj boksa, a za predstojeće Svetsko prvenstvo u Beogradu je rekao da je velika stvar za naciju, za zdravlje ljudi, ali i za promociju plemenite veštine. 

Nakon formiranja Organizacionog odbora Svetskog prvenstva, Vučić je dao kratki intervju za Arenu sport. 

– Neću da smaram duže od dva minuta, zato što znam da sebe ili bilo koga drugoga da vidim na Areni, koju obožavam, odmah bih okrenuo kanal, nego da kažem ljudima za ovo takmičenje dve reči – kazao je predsednik. 

Kada je u pitanju organizacija i njena cena… 

– Ne bismo se prijavljivali da nismo imali mogućnosti. Ovo će mnogo da znači za našu decu, za zdravlje naše populacije. Radimo na popularizaciji boksa. Imaćemo 10+4 boksera u 14 kategorija. Dakle, 10 originalno srpskih boksera i četiri stranca koji su dobili naše državljanstvo, uglavnom Rusi. U svim kategorijama ćemo imati borce, biće fantastično takmičenje – rekao je Vučić.  

On se danas sastao sa ministrom sporta Rusije Olegom Maticinom, predsednikom Svetske bokserske federacije Umarom Kremlevim i članovima delegacije Svetske bokserke federacije. Sa njima je bio i legendarni Roj Džons junior, ali on neće biti jedina zvezda koja će posetiti Beograd i Srbiju. 

– Očekujemo posle Roja Džonsa juniora, koji je danas bio sa nama na sastanku, i nova lica, poput Majka Tajsona, Entonija Džošue, koji će dolaziti i sa kojima je AIBA potpisala ugovore. Beograd će biti domaćin za više od 1.000 boksera. U isto vreme održava se takmičenje za mlađe seniore u rvanju. Dakle, grad, naši hoteli biće puni. Istovremeno dve fantastične manifestacije – kazao je on. 

Gledaće ceo svet

Svetska amaterska bokserska federacija (AIBA) potpisala je ugovore o prenosima i sa CNN-om, Euronewsom, Eurosportom… 

– Arena će taj posao najbolje obaviti za ceo region. Mi smo srećni zbog toga, nastavili smo da dižemo boks. Sad imamo Loznicu, Crvenu zvezdu, diže se Partizan, ali moraju da se dižu i ostali klubovi Niš, Kragujevac i Vojvodina, naravno. Treba da vidimo da šta možemo da uradimo sa Topličaninom u Prokuplju, to su važne stvari za nas. 

Posebno pitanje su navijači, odnosno kapaciteti Arene, u kojoj će se šampionat odvijati. Predsednik je tada otkrio da je Delta soj koronavirusa stigao u Srbiju. 

– Mi smo razgovarali danas i o navijačkoj zoni i svemu drugom. Ne možemo baš pune kapacitete Arene da koristimo, ali možemo više od 10.000. Ako situacija bude kao danas – da. Ja sam veoma, veoma uplašen šta može da nas očekuje. Izolovani su prvi slučajevi Delta soja u Kraljevu. Tako da sam veoma uplašen šta može da bude na jesen. Naše je da se vakcinišemo i uradimo sve što možemo i to je ono što možemo da napravimo. Ovo prvenstvo jeste velika i dobra stvar za Srbiju. Biće spektakl, biće spektakl na Areni. Ja vama želim uspeh – rekao je Vučić. 

Aleksandar Vučić, TV Arena sport

Omiljeni bokseri

Neizostavno pitanje je bilo i o Džonsu, legendarnom i atraktivnom borcu koji je bio šampion u svim kategorijama od srednje do teške. 

– Znaju svi koji su se bavili boksom, a ja sam vodio Pinki 97, znam kako je teško prebacivati boksere iz jedne kategorije u drugu, pa treba da smrša tri kile, pa da se ugoji… Ne znam šta je kada idete u kategoriju težu od 20 kilograma. Treba da sačuvate brzinu, a povećavate težinu, okretnost, eksplozivnost, to je fantastičan talent. To Bog nešto posebno da, to nije samo ogroman rad – rekao je Vučić. 

Predsednik ima omiljene boksere i oni su uglavnom sa ovih prostora. 

– Ja volim ove domaće boksere, sa prostora bivše Jugoslavije. Kako da ne volite Mirka Puzovića? Kad spusti ruke legendarni kragujevački šampion i bez garda ide… Sad sam rekao Roju, trebaju nam ruski treneri da budemo disciplinovani i odgovorni. A mi volimo boksere koji su atraktivniji, drugačiji. Ko nije voleo Marjana Beneša, bez obzira bio Srbin, Hrvat…? Bilo je mnogo strašnih boksera, poput Mije Perunovića. Zorana Didanovića sam voleo, jer sam mu bio predsednik kluba. Fantastičan talent, da je više radio. Pa tu su Memet Bogujevci, pa Dževdžet Peci je mučio sve naše, Aziz Salihu ne toliko koliko Peci – rekao je Vučić. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike