Prvi čovek svetskog boksa za „Arenu“: Očekujemo veliki praznik, SP u Beogradu će biti najbolje ikada

24.07.2021

20:12 >> 16:43

0

Autor: Adam Štulić

Predsednik AIBA Umar Kremljov najavio veliki spektakl

Prvi čovek svetskog boksa za „Arenu“: Očekujemo veliki praznik, SP u Beogradu će biti najbolje ikada
Copyright Umar Kremlev foto: Promo/TV Arena sport

Beograd će krajem godine biti svetska prestonica boksa. Glavni grad Srbije će od 25. oktobra do 6. novembra biti domaćin Svetskog prvenstva, koje će se u našoj zemlji održati prvi put posle 43. godine.

Svoja očekivanja od predstojećeg šampionata, u specijalnoj emisiji na TV „Arena sport“, dali su vodeći ljudi svetskog boksa, predsednik Umar Kremljov i generalni sekretar Ištvan Kovač.

– Organizacija ide u dobrom pravcu. Drago mi je što je predsednik Srbije na čelu organizacionog odbora, ne sumnjam da će sve biti na najvećem mogućem nivou. Drago mi je što sva ministarstva učestvuju u tome. Pre više od 40 godina je bilo SP u Beogradu, te je ovo prvenstvo od istorijskog značaja, posebno što se sada radi o 13 težinskih kategorija – kazao je Kremljov.

Prvi čovek svetskog boksa istakao je da cela planeta čeka održavanje ovog šampionata.

– U posetu će doći i svetski poznata lica iz različitih zemalja. Iz nekoliko njih je stigao zahtev da se uvede fan zona za navijače i da se olakša vizni režim. Raduje me da se organizuju pripreme velikih razmera, te posle svega ne mogu da kažem da organizaciji nedostaje bilo koji segment.

Predsednik AIBA je za beogradsku televiziju govorio i o potencijalnim zajedničkim projektima u čast srpsko-ruskog prijateljstva.

– Ponosim se što sam državljanin Rusije. Između naših zemalja su uvek bili bratski odnosi na najvišem nivou. Dolazak ministra sporta Rusije na sastanak organizacionog odbora govori da naše zemlje idu u istom pravcu i šampionate provode zajedno. Siguran sam da će ovo biti najbolji šampionat ikada – kazao je Kremlev i nagovestio dolazak velikih zvezda u Beograd.

– Znam da se Murat Gasijev sprema za ovo prvenstvo, ali neće biti samo on među učesnicima, već i najpoznatije legende sporta. I to ne samo bokseri, već i fudbaleri, košarkaši, kao gledaoci. Nama se pridružuju i glumci poput Miloša Bikovića i drugih poznatih lica. Očekujemo veliki bokserski praznik svetskog nivoa.

Generalni sekretar AIBA Ištvan Kovač istakao je da su napravljena nova pravila, nove divizije, nove kategorije.

– U Beogradu će ih biti 13, u odnosu na prethodnih 10. Već smo napravili i nove sisteme. Boks i svi drugi sportovi moraju da obnove pravila, tehničke delove, a mi smo spremi to da uradimo jer pratimo moderne trendove. Imamo 75-ogodišnju istoriju i tradiciju, pripremamo naš sport da bude uspešan, kao što bi trebalo da bude – kazao je Kovač, napomenuvši da se trenutno mnogo posla radi za decu.

– Odrasli imaju drugačije ciljeve, finansijske pre svega, deca drugačije razmišljaju, a mi hoćemo da im omogućimo da ispune svoje snove. Naš sistem je potpuno drugačiji, podržavamo nacionalne federacije, konfederacije i decu. Videćete šta to tačno znači na SP u Beogradu – istakao je Ištvan Kovač.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike