Šok iz Tokija: Olimpijske igre se otkazuju u poslednji čas?!

20.07.2021

12:29 >> 12:30

0

Ostalo je još tri dana do početka turnira...

Šok iz Tokija: Olimpijske igre se otkazuju u poslednji čas?!
Copyright Tanjug/AP Photo/Hiro Komae, File

Olimpijske igre samo što nisu počele, a koronavirus pravi probleme svima. Sada je predsednik organizacionog komiteta rekao je da je i dalje moguće da se Igre otkažu u poslednji čas!

U poslednja 24 sata zabeleženo je 10 novih pozitivnih slučajeva, tako da se sada broj povećao na 68. Organizatori su u sve većim problemima zbog toga i stalno se suočavaju sa novim organizacionim izazovima.

Kada su ga na konferenciji za novinare pitali da li je moguće da se Igre, koje počinju u petak, otkažu, Toširo Muto je rekao da voditi računa o broju zaraženih i razgovarati sa organizatorima.

– Ne možemo predvideti šta će se desiti sa brojem zaraženih, tako da ćemo nastaviti da razgovaramo ako se desi nagli porast u broju slučajeva. Dogovorili smo se da ćemo održati razgovore vezano za broj slučajeva koronavirusa. Trenutno taj broj može porasti ili padati, tako da ćemo razmatrati situaciju kad se pojavi potreba – rekao je Muto.

Slučajevi broja zaraženih kovidom-19 u Tokiju su u porastu. Igre su prošle godine odložene zbog pandemije, a ove će se održati bez gledalaca.

Japan je tu odluku doneo ovog meseca da bi smanjio rizik od infekcije.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike