Nole oduševio naciju - ustao i otpevao celu himnu pred polazak u Tokio! (VIDEO)

20.07.2021

11:52 >> 12:48

0

Ne prestaje da pokazuje veličinu

Nole oduševio naciju - ustao i otpevao celu himnu pred polazak u Tokio! (VIDEO)
Copyright Novak Đoković, TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/bg

Novak Đoković je vredno radio, a onda je otputovao na Olimpijske igre na spektakularan način! On je govorio o očekivanjima, izdvojio je glavne rivale, a onda je oduševio naciju tako što je ustao i otpevao celu himnu Srbije!

– Nema lepšeg osećaja nego krenuti na Olimpijske igre iz svoje zemlje, na najlepši način. Ne krijam da imam najveći cilj – idem na zlato. Zacrtao sam ciljeve pre početka sezone, sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama. Dobijao sam mnogo mečeva, ali kad igrate za svoju zemlju, to je najlepši osećaj koji možete da doživite. Imao sam tu sreću da sam osvojio oba timska takmičenja za Srbiju, nedostaje mi samo zlato na Olimpijskim igrama. Spreman sam i motivisan.

Običaj je da svi sportisti budu u Olimpijskom selu, ali kod tenisera to nije slučaj. Da li namerava da poseti ostale sportiste?

– Olimpijske igre su najvažnije sportsko takmičenje, nigde drugde ne možete da se osetite kao na Igrama. Ono što ih razlikuje od drugih takmičenja jeste da ste u Olimpijskom selu sa svim sportistima iz drugih zemalja, možete da jedete na istom mestu, spavate pod istim krovom. Ne znam da li ćemo moći sad da se družmo, zbog novih protokola. Taj osećaj mi je dao veliki podstrek za moju individualnu karijeru. Mi iz tenisa možemo da se takmičimo tokom cele godine, ali atletičari se recimo spremaju četiri godine samo za Olimpijske igre. To je zabavno i korisno za svakog od nas da podelimo neka iskustva i znanja.

Pripreme su bile malo nekonvencionalne, u Crnoj Gori.

– Ne bih rekao da je nekonvencionalan način pripreme, već izvlačenje najboljeg iz uslova u kojima se nalazim. Ne može sve idealno da bude. Drugo, ja imam mnogo više uloga od samo tenisera u svom životu: i otac sam i suprug i moram porodici da se posvetim kad nisam na turnirima. Pokušavam da uravnotežim sve. Odlične su pripreme, imao sam super sparing partnera, koji je bio sa mnom i radio kondicione treninge i teniske treninge. Bilo je odlično vreme i atmosfera, dali su mi vetar u leđa koji nosim sa sobom u Tokio.

Najveći rivali?

Iako ima otkaza, ali ih ima dosta dobrih tamo… Što se tiče protivnika, izdvojio bih Cicipasa, Medvedeva i Zvereva. Oni su najteži protivnici, ali opet, dug je turnir, svašta može da se desi. Olimpijada, finale se igra u tri dobijena seta. Treba doći do finala, jer učestvovanje na Igrama nosi pritisak i emocije koje se nose i koje su različiti od drugih turnira. Ja ću tretirati Olimpijadu i olimpijski turnir kao sve ostale turnire kako bih bio usredsređen.

Na kraju konferencije Akademski hor “Kolegijum muzika” otpevao je himnu Srbije. Đoković je ustao, a kada mu je rečeno da ostane da sedi, on je odgovorio:

– Ja moram da ustanem!

Potom je otpevao celu himnu i aplaudirao horu, a aplauzima su se priključili svi prisutni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike