Srbija je ponovo ispred Kube, Kolaković ističe: Tek smo napravili jedan korak ka onome što nas očekuje!

11.06.2024

00:44

0

Selektor naše odbojkaške reprezentacije pohvalio igrače za pristup važnom meču

Srbija je ponovo ispred Kube, Kolaković ističe: Tek smo napravili jedan korak ka onome što nas očekuje!
Igor Kolaković - Copyright MN Press

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković izjavio je da je njegov tim strpljivom i hrabrom igrom stigao do pobede protiv Kanade u Ligi nacija.

Odbojkaši Srbije pobedili su u Otavi selekciju Kanade sa 3:1 (21:25, 25:20, 25:18, 25:23) u poslednjoj utakmici na turniru druge sedmice Lige nacija. Izabranici Igora Kolakovića su se sa 7,98 bodova osvojenih u meču protiv Kanade vratili u trku za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Srbija je trenutno na devetom mestu FIVB rang liste sa 251,55 bodova, dok je Kuba deseta sa 250,64 boda.

- Mislim da smo napravili sjajnu pobedu u prepunoj dvorani. Bili smo jako motivisani, jako strpljivi. Mislim da smo bili i hrabri kada je bilo najpotrebnije. Ušli smo opet u meč sa dozom mekoće. Međutim, kako je meč odmicao, mislim da su stvari posložene kako treba - rekao je Kolaković, prenosi zvanični sajt OSS.

On je istakao da Kanada ima sjajan tim.

- Mislim da je ovo vrlo važna pobeda i za samopouzdanje svih nas i za bodovni saldo. Sada je jasno da će poslednji turnir Lige nacija u Sloveniji da odluči ko će ići na Olimpijske igre u Parizu - dodao je selektor Srbije.

Kolaković je pohvalio sve odbojkaše Srbije.

- Tek smo napravili jedan korak ka onome što nas interesuje, a to je da u ovih narednih sedam dana, kada se vratimo u Beograd, mirno treniramo i da se i mentalno i fizički spremimo za turnir u Ljubljani - rekao je Kolaković.

Utakmice poslednje, treće sedmice Lige nacija, koje će biti odigrane od 18. do 23. juna u Ljubljani, odlučiće o tome ko će izboriti plasman na OI.

Odbojkaši Srbije će u Ljubljani igrati protiv Kube, Turske, Poljske i Slovenije. Kuba će pored Srbije igrati protiv Slovenije, Bugarske i Poljske.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike