Srbija dobila novog konkurenta! Borba za vajldkard za Svetsko prvenstvo tek počinje i biće "paklena"

14.05.2024

11:11

0

Autor: 24sedam

Naši "orlovi" nisu uspeli u baražu pa se sada traži alternativa

Srbija dobila novog konkurenta! Borba za vajldkard za Svetsko prvenstvo tek počinje i biće "paklena"
Copyright MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se kroz baraž plasira na Svetsko prvenstvo pošto je u dvomeču uspešnija bila Španija. Zbog toga je naš savez poslao zahtev za "vajldkard", ali je u međuvremenu dobio konkurenciju.

Tako je i Rukometni savez Crne Gore (RSCG) zvanično poslao zahtev Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) za dobijanje specijalne pozivnice za učešće na planetarnom šampionatu.

Rukometaši Crne Gore nisu uspeli da se plasiraju na Prvenstvo, pošto su u baražu poraženi od Italije. Italija je pobedila na oba meča (32:26 i 34:32) i izborila plasman.

- Glavni argument, koji ide u prilog tome da bi IHF trebalo da dodeli specijalnu pozivnicu Crnoj Gori je činjenica da smo najbolje plasirana reprezentacija sa poslednjeg velikog takmičenja - EP 2024, od svih reprezentacija koje kroz baraž, nisu uspele da izbore plasman na predstojeće SP - navodi se, između ostalog, u pismu koje je RSCG uputio IHF-a.

Zahtev za dobijanje "vajlkarda" već su poslale Srbija i Saudijska Arabija, a očekuje se da to urade i Švajcarska i Farska Ostrva.

- Smatram da smo zbog svega prikazanog u oba susreta to zaslužili i više od selekcije Španije iako su oni višedecenijska rukometna velesila. Momci na čelu sa Borisom Rojevićem i njegovim stručnim štabom pokazali su da voljom, borbenošću i taktikom mogu da nadigraju takvog rukometnog giganta.

Uputili smo dopis Svetskoj rukometnoj federaciji sa zahtevom za wildcard. Još uvek postoji tračak nade da odemo na SP. Znamo da će i tu biti jaka konkurencija sa istim zahtevom, ali se nadamo da će IHF posebno uzeti u obzir sve ono što je srpski rukomet bio i jeste. Učinićemo sve što je do nas da budemo učesnici Svetskog prvenstva - napisala je u našoj molbi predsenica RSS, Milena Delić.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 14. januara do drugog februara naredne godine u Norveškoj, Danskoj i Hrvatskoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike