Rukometaši ostali bez SP, selektor ponosan i podvlači: Ova reprezentacija će donositi radost Srbiji!

13.05.2024

00:44

0

Autor: A. Š.

Boris Rojević ne krije žal zbog propuštene prilike da se napravi senzacija u baražu protiv Španije

Rukometaši ostali bez SP, selektor ponosan i podvlači: Ova reprezentacija će donositi radost Srbiji!
Boris Rojević (drugi s leva) sa saradnicima - Copyright MN Press

Srpski rukometaši nisu uspeli da naprave senzaciju i plasiraju se na SP posle baraž dvomeča sa Španijom. Orlovi su u revanšu u Novom Sadu savladali velikog i favoriznovanog rivala, ali su ostali „kratki“ za jedan gol, koji je „furiji“ doneo plasman na planetarni šampionat.

- Velika pobeda, ali ostaje žal baš zato što smo bili tako blizu. Zaista smo odigrali dve fenomenalne utakmice, pokazali smo da se vraćamo na evropsku i svetsku rukometnu mapu - rekao je selektor rukometaša Srbije Boris Rojević posle pobede nad Španijom (25:22).

Španci su prošli dalje jer su prvi meč dobili 32:28.

- Ostaje zaista veliki žal, imali smo igrača više za četiri razlike i penale. S jedne strane sam zaista jako srećan jer smo pokazali ozbiljan nivo rukometa, napunili smo Spens dobrom utakmicom u Španiji, ali sam takođe tužan što nas je ta jedna lopta delila od prilike da uz pobedu slavimo i plasman na Svetsko prvenstvo. Nismo imali sreće donekle, ali sam zaista ponosan na ove momke i ponovo podvlačim da će se ova reprezentacija donositi radost Srbiji - istakao je Rojević.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike