Srbija ima novog aduta na OI! Komarov osigurao vizu za Pariz!

05.04.2024

18:44

0

Autor: A. Š.

Reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim je na turniru evropskih kvalifikacija u Azerbejdžanu postao 81. član srpske ekspedicije na najvećoj sportskoj smotri

Srbija ima novog aduta na OI! Komarov osigurao vizu za Pariz!
Aleksandar Komarov - Copyright printscreen/twitter/oks

Ekspedicija Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu bogatija je od petka za još jednog člana. Reprezentativac naše zemlje u rvanju grčko rimskim Aleksandar Komarov plasirao se u finale na turniru evropskih kvalifikacija u Azerbejdžanu i tako postao 81. član srpskog tima na najvećoj planetarnoj smotri.

U kategoriji do 87 kilograma, Komarov je u prvom kolu pobedio Ivana Hukleka iz Hrvatske sa 7:5, u četvrtfinalu je bio bolji od Nemca Hanesa Vagnera rezultatom 5:3, a u polufinalu je tehničkim tušem već u prvom minutu savladao Turpala Ali Bisultanova iz Danske.

Komarov je ujedno postao i četvrti rvač sa vizom za Pariz u džepu, što su pre njega uspeli da ostvare Mate Nemeš, Hetik Cabolov i Stevan Mićić.

U evropskim kvalifikacijama učestvovali su još Viktor Nemeš, Georgij Tibilov, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić, ali nisu imali uspeha. Oni će imati još jednu šansu da se izbore za učešće na Olimpijskim igrama i to na turniru svetskih kvalifikacija koji se od 9. do 12. maja održava u Istanbulu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike