U Tokiju ispisana legenda o Milici Mandić: Karijera zlatom ovenčana

27.07.2021 | 15:04 >> 15:41

Autor: Adam Štulić

Milica Mandić završava karijeru kao olimpijska šampionka

Copyright Milica Mandić, Profimedia

Da je mogla da bira, veliko je pitanje da li bi Milica Mandić izabrala lepši način da stavi tačku na brilijantnu i trofejnu karijeru. Iz senke je zakoračila na veliku scenu, a sa nje silazi punim sjajem – kao olimpijska šampionka.

Copyright Milica Mandić foto: Profimedia

Srpska reprezentativka u tekvondou je prilikom polaska na Olimpijske igre najavila kraj karijere, održavši u Tokiju obećanje dato tom prilikom.

– Dolazi vreme da izvedem tranziciju iz sporta na neko drugo polje, imam 29 godina i mislim da je to pravo vreme. Fokus je na olimpijskoj medalji i da se sa njom oprostim. Trudiću se da se spremim maksimalno da budem vojnik u pravom smislu – rekla je tada Mandićeva, koja u legendu odlazi kao dvostruka olimpijska šampionka i najbolja srpska sportistkinja svih vremena.

Copyright Milica Mandić foto: Profimedia

Pre devet godina u Londonu zasijala je Miličina zvezda na sportskom nebu i nema nikakve dileme da će još dugo sijati zlatnim sjajem, pošto će kroz njenje uspehe i rezultate rasti i stasavati neki novi klinci u tekvondou, dok će naša heroina u narednom periodu fokus prebaciti na privatan život i poglavlje kojem se raduje istim žarom.

Pročitajte još

– Iskreno, može se reći da jedva čekam taj drugi deo života posle sporta. Ne volim mnogo da pričam o tome, ali s Markom sam dugo zajedno, vereni smo i to bi bio neki logičan sled okolnosti i svega što se dešava – ispričala je nedavno Milica Mandić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam