Novi udarac za ruske i beloruske sportiste! Nije dozvoljeno da budu na ceremoniji otvaranja OI, njihove medalje se neće brojati!

21.03.2024

00:44

0

Autor: G. F.

Usvojene su posebna zastava i himna za takmičare iz ove dve države

Novi udarac za ruske i beloruske sportiste! Nije dozvoljeno da budu na ceremoniji otvaranja OI, njihove medalje se neće brojati!
Olimpijski krugovi - Copyright Pixabay

Svaki sportista će vam reći da mu je san da nastupi na olimpijskim igrama.

Zbog prilike da predstavlja svoju zemlju na najvećem sportskom takmičenju na svetu, zbog druženja u olimpijskom selu, ali i zbog one časti koju osete kada sa svojim kolegama iz svih zemalja sveta budu deo ceremonije otvaranja Igara.

Ova poslednja mogućnost i zvanično je zabranjena za sportiste iz Rusije i Belorsuije na Olimpijskim igrama u Parizu, odlučio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK). Sportisti iz ove dve države će u Parizu nastupiti pojedinačno kao nezavisni učesnici (AIN) i neće biti deo parade reprezentacija - rekao je šef olimpijske solidarnosti u okviru MOK Džejms Meklaud.

 

 

Izvršni komitet MOK usvojio je izgleda zastave za ruske i beloruske sportiste (zelena sa natpisom AIN), kao i kratku himnu bez reči koja će biti intonirana ukoliko neko od njih osvoji zlatnu medalju.

Još jedna vest je i da se medalje koje osvoje ruski i beloruski sportisti neće prikazivati na zvaničnoj tabeli osvajača odlčija.

 

 

Prema prognozama na OI u Parizu će učestvovati 36 sportista iz Rusije iz 22 iz Belorusije, a maksimalan broj je 55 (Rusija) i 28 (Belorusija).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike