Delfini spremni za Svetsko prvenstvo! Stevanović izabrao igrače koji će napadati olimpijsku vizu!

01.02.2024

11:17

0

Autor: A. S.

Ulog je veliki, ali u srpske vaterpoliste ne treba sumnjati

Delfini spremni za Svetsko prvenstvo! Stevanović izabrao igrače koji će napadati olimpijsku vizu!
Vaterpolisti Srbije - Copyright Profimedia

Tekuća godina za vaterpoliste je od velikog značaja, a ujedno i veoma bogata da javnost koja sa velikom pažnjom prati šta čine izabranici Uroša Stevanovića.

Nakon što su na nedavno okončanom Evropskom prvenstvu u Zagrebu zauzeli sedmo mesto, posle malerozne eliminacije u četvrtfinalu takmičenja, delfini su nastavili sa pripremama za Svetsko prvenstvo, koje će se igrati od petog do 19. februara u Dohi Biće to poslednja prilika za Srbiju da obezbedi plasman na Olimpijske igre, a selektor Stevanović je danas obelodanio kompletan spisak.

U odnosu na Evropsko prvenstvo, načinjene su dve izmene, a ovo je tim na koji Uroš Stevanović računa u Dohi:

Branislav Mitrović (Turkoan), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Strahinja Rašović (Vašaš), Viktor Rašović (Noazi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Radoslav Filipović (Oradea), Luka Gladović (Partizan), Nikola Lukić (Novi Beograd) i Petar Jakšić (Partizan).

U sastavu nema Vuka Milojevića i Marka Radulovića, a vratio se Đorđe Vučinić koji u Zagrebu nije igrao zbog problema sa povredom i apsolutni debitant na velikim takmičenjima, 17-godišnji igrač Partizana Luka Gladović. Po prvi put će na Svetskom prvenstvu igrati Radoslav Filipović i Petar Jakšić, koji su igrali i u Zagrebu.

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu su još treneri: Stefan Ćirić, Darko Bilić, Žarko Petrović, Miloš Ostojić, fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, kondicioni trener Dajana Zoretić, lekar dr Ivan Marjanović.

Srpski vaterpolisti u Dohu putuju u petak, a tri dana kasnije igraju prvu utakmicu. Šampionat otvaraju utakmicom sa Japanom, pa dva dana kasnije sledi meč sa Crnom Gorom, a potom i 9. februara sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Ukoliko Srbija bude prva u grupi, direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će kao druga ili treća igrati u razigravanju.

Srećno delfini!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike