Nismo zadovoljni sedmim mestom, ali smo videli gde grešimo! Selektor vaterpolista veruje da će sve doći na svoje mesto!

16.01.2024

17:17

0

Autor: G. F.

Pred Delfinima je Svetsko prvenstvo preko kog mogu do plasmana na Olimpijske igre

Nismo zadovoljni sedmim mestom, ali smo videli gde grešimo! Selektor vaterpolista veruje da će sve doći na svoje mesto!
Uroš Stevanović - Copyright MN Press

Pobeda vaterpolista Srbije nad Rumunijom u duelu za 7. mesto na Evropskom prvenstvu nije neka uteha za sve u našem nacionalnom timu.

Ali je celo prvenstvo jedna velika i dobra lekcija za izazove koji predstoje. Ovaj Šampionat brzo će biti zaboravljen, a selektor Uroš Stevanović ovako je video sve što se izdešavalo u Hrvatskoj.

- Zadovoljan sam kako su momci ušli u utakmicu. Za nas to ima značaj, jer nam svaki trening, svaki susret znači da bi rasli - rekao je Stevanović, prenosi zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije, pa nastavio:

- Sigurno je da nismo zadovoljni sedmim mestom. Moglo je to da bude mnogo bolje. Videli smo stvari na kojima moramo da radimo da bi bili bolji. Nije tu neki preveliki jaz, ali ima još posla, ima rada i nadam se da će sve doći na svoje mesto.

Srbija će od 5. do 17. februara učestvovati na Svetskom prvenstvu u Dohi, gde traći vizu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Imamo 15 dana priprema, moramo da se maksimalno posvetimo treningu, da se podignemo ne samo da bi obezbedili olimpijsku vizu već i izborili bolji plasman na SP. Momci imaju tri dana da se odmore, počinjemo 20. januara. Sve vreme smo u Srbiji, sparingovaćemo sa Francuzima i 2. februara otputovati u Dohu - zaključio je Stevanović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike