Ivanin trener za 24sedam: Biće maksimalno spremna za olimpijsko zlato u Parizu, vratiće joj se za oduzeto u Tokiju! (VIDEO)

31.01.2024

12:32

0

Goran Obradović već zna i koja će daljina biti obavezna za trijumf koji nedostaje našoj najboljoj atletičarki

Ivanin trener za 24sedam: Biće maksimalno spremna za olimpijsko zlato u Parizu, vratiće joj se za oduzeto u Tokiju! (VIDEO)
Goran Obradović - Copyright Printscreen/youtube/24sedam

Zvanično najbolji atletski trener u 2023. godini je Goran Obradović, čovek koji je uz Ivanu Španović najzaslužniji za njene uspehe. Prošli su Goran i Ivana "sito i rešeto", morali da se mire sa raznim nepravdama, uvek čestitali boljima... Ali se i naosvajali medalja i medalja. I to onih najvećih. Jedna je ipak ostala nedostižna. Za sada i, verujemo, ne zadugo!

Obradović u intervjuu za 24sedam, posle godine u kojoj je Ivana postala prvak sveta i dodatno popunila svoju impozantnu kolekciju odličja, iznosi planove za tekuću.

- Planovi za 2024... Pa nema tu puno filozofije, ovo je olimpijska godina, a jedino što fali u Ivaninim vitrinama je zlatna olimpijska medalja. Propustili smo priliku u Tokiju, imali smo stvarno veliku šansu, ali potrudićemo se da u ovoj godini odradimo sve ono što je u našoj moći da Ivana bude maksimalno spremna u Parizu, i da zablista kao što je zablistala na Svetskom prvenstvu 2023.

Utisak je da je i na OI u Rio de Žaneiru propuštena prilika, tada je bilo baš blizu...

- Dobro, u Riju je Ivana odradila sve što je bilo u njenoj moći. Skočila je lični rekord, nacionalni rekord, nažalost tog momenta to je bilo dovoljno samo za treće mesto. Rezultat 7.08 je gotovo uvek dovoljan za zlatnu medalju, međutim tada je konkurencija bila ekstremno jaka sa Britni Ris koja je najbolja skakačica svih vremena. Ta generacija je prošla, mislim da je Ivana sada predvodnik što se tiče najboljih rezultata u poslednjih nekoliko godina i da bi tu poziciju trebalo da iskoristi i zadrži do Pariza.

 

 

Postoji lio neka vizija daljine koju teba ostvariti na Olimpijskim igrama?

- Pa, da. Sve manje od 7 metara i 10 centimetara ne može da garantuje zlato na Igrama, možda se desi da ni to ne bude dovoljno. Ona će sigurno biti spremna u te daljine i duboko verujem da će joj se sada vratiti ono što je, hajde tako da kažem, oduzeto u Tokiju!

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike