Norvežanin pri brzini od 145km/h uleteo u ogradu! Nepomično je ležao, dok se pomoć probijala do njega! (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

13.01.2024

15:53

0

Autor: A. S.

Kilde je helikopterom prebačen u bolnicu, prve prognoze ne obećavaju

Norvežanin pri brzini od 145km/h uleteo u ogradu! Nepomično je ležao, dok se pomoć probijala do njega! (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)
Kilde nakon teškog pada - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandro Trovati

Ove zime skijaši i nemaju sreće. Nakon što je Marko Švarc doživeo težak pad i povredu koja ga je sklonila sa staze do kraja sezone, pala je i Sofija Gođa. Italijanka je imala sreće, pa se već narednog dana našla na stazi, ali današnji pad norveškog skijaša Aleksandera Amod Kildea, uplašila je i one koji su od ovog sporta videli sve.

Na čuvenoj stazi u Vengenu, tokom trke spusta, Kilde je izgubio kontrolu nakon jedne krivine, i, ako je verovati proračunima sa staze, pri brzini od 145 kilometara na čas, odleteo u zaštitnu mrežu.

U prvih nekoliko sekundi je nepomično ležao, strah je preovladala na stazi i u okolini, dok su spasilačke ekipe pokušavale da se probiju do njega.

Nedugo zatim se pomerio, a pristigla je i pomoć koja mu je fiksirala koleno, pa je ubrzo prevezen helikopterom u bolnicu.

 

Nažalost, Kildeu ovo nije prvi strašan pad u karijeri, nakon jednog je došlo do jezive povrede, kada su stradali ukršteni ligamenti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike