Rvački savez Srbije proglasio najbolje u 2023. godini

05.01.2024

18:44

0

Za najboljeg rvača izabran je Stevan Mićić, koji je na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojio zlatnu medalju

Rvački savez Srbije proglasio najbolje u 2023. godini
Stevan Mićić - Copyright Twitter/OKSrbije

Rvački savez Srbije na drugoj redovnoj sednici Upravnog odbora proglasio je najbolje u 2023. godini. Protekla godina bila je veoma uspešna za srpsko rvanje, a naši reprezentativci nastavili su kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Za najboljeg rvača izabran je Stevan Mićić, koji je na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojio zlatnu medalju slobodnim stilom u kategoriji do 57 kilograma.  Bila je to prva titula svetskog prvaka u slobodnom stilu za Srbiju u istoriji, a Mićić je ovim trijumfom obezbedio i plasman na Olimpojske igre u Parizu.

Najuspešniji klub je Proleter iz Zrenjanina, za najboljeg trenera imenovan je Vojislav Trajković, član stručnog štaba reprezentacije i trener Zrenjanica. Najbolji sudija u protekloj godini je Nemanja Tomić, a nagrada za najboljeg sportskog radnika otišla je u ruke Đorđa Kalanovića.

Upravni odbor Rvačkog saveza Srbije proglasio je najbolje u svim uzastnim kategorijama kao i u ženskom rvanju. U grčko-rimskom stilu nagrađeni su: Gerogi Tibilov (seniori), Aleksa Ilić (U23), Andrija Mihajlović (U20), Stevan Kojić (U17), Balaž Ujhelji (U15) i Milan Marić (veterani). U konkurenciji dama najuspešnije su: Fani Nađ (seniorke i U23), Maša Perović (U20), Evelin Ujhelji (U17), i Ivana Garić (U15).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike