Nema dileme! Zorana i Damir su najbolji!

03.01.2024

00:44

0

Autor: 24sedam

Tako je odlučio Streljački savez Srbije

Nema dileme! Zorana i Damir su najbolji!
Copyright MN Press

Damir Mikec i Zorana Arunović proglašeni su za najbolje strelce u 2023. godini, u izboru Streljačkog saveza Srbije (SSS). Mikec je prošle godine postao evropski prvak i svetski vicešampion pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.

- Mikec je jedan od svega nekoliko strelaca koji su u 2023. došli do pobedničkog postolja i na Evropskom i na Svetskom šampionatu u pojedinačnoj disciplini. U riznicu je dodao i zlato na Svetskom kupu u Limi. Arunović je na Svetskom kupu u Kairu stigla do srebra. Na finalu Svetskog kupa u Dohi je bila na korak od odličja, zauzevši četvrto mesto.

Oboje su zabeležili po nekoliko plasmana u finala na velikim takmičenjima, a osvojili i medalje u ekipnoj konkurenciji na EP - saopšteno je iz SSS.

Arunović i Mikec su kao članovi miks para zlatne medalje izborili na Svetskim kupovima u Rio de Žaneiru i Limi i na Evropskom prvenstvu u Talinu, a srebrne na Svetskim kupovima u Bakuu i Kairu.

Mikec je 10. put uzastopno, a 11. put ukupno proglašen za najboljeg strelca Srbije. Zorani Arunović je priznanje za 2023. osmi trofej za najuspešniju strelkinju Srbije.

Priznanje za najboljeg trenera godine u Srbiji ponovo je osvojio Goran Mikec, Damirov brat i trener. Prvo mesto na rang listi klubova osvojio je kragujevački "Čika Mata". Odluku o izboru najboljih doneo je Upravni odbor SSS na osnovu predloga Stručne komisije, sastavljenog po kriterijumima SSS - navode iz SSS.

Mikec je 2023. godinu završio na prvom mestu svetske rang liste strelaca vazdušnim pištoljem.

- Za liste se računaju bodovi skupljeni od prvog januara do 31. decembra, nema prenošenja bodova iz prethodne sezone, a Mikec je na čelu bio većim delom godine. Time je zadržao kontinuitet, jer na prvom mestu je bio i na kraju 2022. godine - saopšteno je iz SSS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike