Srbija poražena u Sloveniji! Mi grešili, njihovi golmani odlični

04.11.2023

23:29

0

Autor: D. N.

Naše rukometaše očekuje još jedna test utakmica

Srbija poražena u Sloveniji! Mi grešili, njihovi golmani odlični
Toni Đerona - Copyright MN Press

Muška rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Slovenije rezultatom 26:30 (13:12) na prvom test meču u Črnomelju. "Orlovi" su odigrali odličnu utakmicu sve do same završnice kada su ispustili prednost i uz nekoliko loših odluka u napadu, dozvolili protivniku da preokrene i ostvari pobedu.

Najefikasniji u srpskom taboru bio je kapiten Nemanja Ilić sa šest postignutih golova, dok je Mijajlo Marsenić upisao dva manje na svoj konto.

Selektor Srbije, Toni Đerona, nije bio zadovoljan rezultatom, ali smatra ovaj meč dobrom proverom.

- Bila je teška utakmica. Odigrali smo dobrih 55 minta, ali smo u poslednjih pet minuta izgubili koncetraciju i protivik je to iskoristio. Pravili smo greške u napadu, dok su njihovi golmani bili odlični. Pritisak publike možda je uticao na neke odluke, ali to nije izgovor. Značiće nam ovaj meč za budućnost, imali smo prilike da vidimo neke nove igrače, neke nove kombinacije i sigurno ćemo se uz analizu današnjeg meča još bolje pripremiti za sutrašnji - rekao je Španac.

Da je bilo grešaka priznao je i Lazar Kukić.

- Kao što je selektor rekao, individualim greškama u završnici dozvolili smo protivniku da napravi razliku. Pokušavali smo sedam na šest, bez golmana, da preokrenemo ali nismo uspeli. Ipak, ima mnogo pozitivnih stvari koje ćemo iskoristiti, a sutra ćemo dati sve od sebe da odigramo bolje i u napadu i u odbrani, i revanširati se protivniku - poručio je srpski bek.

Kapiten Srbije je posle meča istakao važnost ovakvih utakmica za dalji rast i napredak svog tima.

- Ušli smo dobro u utakmicu, borili smo se, radili smo ono što smo vežbali cele nedelje. Popostila nam je koncentracija pet minuta pre kraja i Slovenija je to uspela da iskoristi i da preokrene. Probaćemo da izvučemo pouke iz ovoga kako bismo se spremili za sutra, ali i za utakmice koje nas čekaju na Evropskom prvenstvu - zaključio je Ilić.

Srpski rukometaši sutra od 14 časova igraju revanš meč.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike