Bogdan Radivojević hrabri Srbiju: Oporavićemo se za Evropsko prvenstvo, sreća u nesreći da smo se sad zarazili!

04.01.2022

16:27

0

Rukometaše očekuje prvenstvo starog kontinenta, a danas su ih zatekle loše vesti

Bogdan Radivojević hrabri Srbiju: Oporavićemo se za Evropsko prvenstvo, sreća u nesreći da smo se sad zarazili!
20210113npRadivojevic3 - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije spremaju se za Evropsko prvenstvo, ali danas su ih zatekle loše vesti. Naime, čak šest pozitivnih testova na koronavirus stiglo je na adresu našeg nacionalnog tima.

Šampionat Evrope igra se od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, a naša reprezentacija provodi pripreme u Staroj Pazovi. Međutim, danas je obelodanjeno da su pozitivni golman Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i selektor Toni Đerona i još tri člana stručnog štaba.

- Daj Bože da se više niko ne zarazi narednih par dana, jer neće biti vremena da se oporavi za Evropsko prvenstvo - kazao je Bogdan Radivojević, prenosi Mondo.

Turnir počinje već 13. januara, ekipa putuje dva dana ranije, a Srbija će igrati u grupi sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom.

- Za nas koji smo sad pozitivni postoji naravno šansa da se vratimo na vreme, tj. sigurno ćemo se vratiti na vreme. Tako da je, ako mogu da kažem, ovo 'sreća u nesreći' da smo se sad zarazili. Mada, niko ne zna kako je moguće da smo se zarazili, sa koronom nema pravila. Ko zna kako je to došlo u naše redove, za Novu godinu svi smo bili kod kuće. Ali nema pravila, kada neko nema simptome verovatno prenese na ostale i onda se širi - kaže Radivojević i dodaje da se već oseća bolje nego u ponedeljak.

- Danas mi je malo bolje nego juče što je bilo. Temperatura je tu nekih 37,5 ali srećom prestali su bolovi u vratu i leđima, čega je juče bilo dosta. Juče sam imao i dosta visoku tempraturu, ali sada je dosta bolje i nema razloga za brigu. Izolacija je sedam dana, a kod ovog soja omikron kažu da su blaži simptomi i da brže prolazi.

Na kraju, Radivojević se osvrnuo i na grupu Evropskog prvenstva.

- Jako teška grupa. Ukrajina je jako nezgodna, ali eto kako je krenulo, malo malo pa je neko pozitivan iz neke reprezentacije. Ne možete se praktično ni spremati za neku reprezentaciju, jer ne znate šta vas očekuje. Mi se spremamo od 27. ovde, imamo video analize, igrači koji su negativni treniraju i kako to što smo radili ne bi palo u vodu. Srpemamo se maksimalno za te tri utakmice. Prvo igramo sa Ukrajinom, a poznato je da je prva utakmica na otvaranju prvenstva izuzetno teška, bez obzira protiv koga igrate, tu je pritisak svako hoće da pobedi na otvaranju, a danas nema loše reprezentacije na EP.

Protiv Hrvatske karte su već rasprodane, preko 8.000 ljudi će biti, atmosfera će biti sjajna, naravno ako se uopšte bude igralo pred publikom. To je balkanski derbi i svi željno iščekuju tu utakmicu. Protiv Francuske isto bi trebalo da bude jako dobra utakmica jer smo pokazali u dve utakmice kvalifikacija da možemo da igramo sa svima, kada smo fokusirani na našu igru. Željno iščekujemo prvenstvo i nadam se da ćemo da budemo u punom sastavu - istakao je Radivojević.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike