"Orlovi" počinju operaciju "Evropsko prvenstvo"! Prvo sa Nemcima, a onda sa Francuzima, Hrvatima i Ukrajincima

27.12.2021

15:20

0

Autor: 24sedam

Planirani i test mečevi, 7. i 9. januara

"Orlovi" počinju operaciju "Evropsko prvenstvo"! Prvo sa Nemcima, a onda sa Francuzima, Hrvatima i Ukrajincima
Rukometasi Srbije - Copyright RSS

Rukometna reprezentacija Srbije počela je okupljanje u Staroj Pazovi, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, povodom završnih priprema za Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

"Orlovi" će u Staroj Pazovi trenirati, a u okviru završnih priprema predviđene su i dve kontrolne utakmice sa selekcijom Nemačke 7. januara u Manhajmu i 9. januara 2022. godine u Veclaru.

Očekivanja od kontinentalnog šampionata izneli su reprezentativci, Darko Đukić i Lazar Kukić.

- Naša očekivanja su velika i srećni smo što smo ponovo zajedno, nakon poslednjih provera protiv Slovačke. Nemamo mnogo vremena, ali nadamo se da ćemo dobrim radom uspeti da se pripremimo za Evropsko prvenstvo i iskreno se nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat. Velika su očekivanja od ove selekcije, verujem u ovaj tim, verujem u ove momke i u stručni štab i mislim da možemo da dođemo do ciljanog rezultata.

Upravo to što smo imali dobre kvalifikacije, ni jedan poraz, dobra atmosfera je u timu. Neka nova generacija se pojavila koja je napravila dobar rezultat kroz ove kvalifikacije. Iskreno, možda očekujemo malo više od ovaj put da napravimo, stekli smo dobru reputaciju nego što smo do sada imali. Velika su očekivanja i da velikom željom smo iščekivali ovo okupljanje i jedva čekamo da sutra zajedno krenemo u treninge - rekao je Đukić uz osvrt na nedavnu proveru protiv Slovačke.

MN Press
 

- Veoma smo zadovoljni s obzirom na to da smo pokazali da smo bolja reprezentacija od Slovačke. Na tu utakmicu smo otišli da isprobamo neke nove snage i kvalitete. Veoma smo zadovoljni utakmicom iako smo započeli loše, nakon toga smo preokrenuli u svoju korist i pokazali da smo bolji od Slovačke.

Kao što je rečeno, biće igrane i utakmice sa Nemačkom.

- Biće to dobra provera jer znamo da je Nemačka jedna veoma ozbiljna selekcija. Igraćamo dve utakmice, isprobaćemo naše snage i proveriti naše kvalitete u te dve utakmice s obzirom da je Nemačka jedan od konkurenata za odvajanje medalje. U svakom slučaju, te dve utakmice će nam veoma pomoći da se proverimo pred Evropsko prvenstvo.

A zatim i sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom na Prvenstvu.

- Iako je nezahvalno tako reći, krećemo od najslabijeg ka najjačem. Da Ukrajinom sigurno neće biti laka utakmica, ali očekujem od naše selekcije da ćemo pobediti u toj utakmici. Posle toga nas očekuju dve veoma teške utakmice protiv Hrvatske i Francuske. Ali možemo da se nosimo sa svima, pokazali smo to u kvalifikacijama protiv Francuske. Puno očekujemo od ove selekcije, a na nama je da to i pokažemo na terenu. Ni u jednoj od te dve utakmice nas ne bih stavio kao favorita, ali se potajno nadamo da ćemo u obe utakmice izvući pozitivan rezultat. Segedin je jako blizu, na samoj granici sa Mađarskom. Očekujemo veliku podršku publike. Ali na kraju ćemo na Evropskom prvenstvu videti u kolikoj će je meri biti - zaključio je Đukić.

Slično razmišlja i Kukić.

- Započeli smo sa okupljanjem, očekujemo još momaka da nam se pridruži, polako ćemo se vremenom kompletirati i započeti tu završnu fazu pred Evropsko prvenstvo koje se približilo i koje svi željno iščekujemo. Prisutno je veliko uzbuđenje i svi smo srećni što smo ponovo na okupu pogotovo što je pred nama veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo. Svi znamo da su sada očekivanja valika i stvarno smo nestrpljivi da prvenstvo počne i raduje nas što će biti veliko prisustvo publike. Nadam se da ćemo raditi kako treba i da ćemo se spremiti odlično i da će sve ići dobrim tokom.

MN Press
 

Utakmicu protiv Slovačke je ekipa iskoristila na pravi način da se pripremi i da neki novi mladi igrači pokažu svoj talenat i da pokažu da mogu da pomognu timu, tako da smo dobili i neke nove momke, što je odlično za reprezentaciju. Dvomeč sa Nemačkom je odlična kontrola pred prvenstvo protiv jedne jake reprezentacije o kojoj nema potrebe trošiti reči. Biće to prava provera pred put u Mađarsku.

I Kukić je analizirao protivnike na Evropskom prvenstvu.

- Analiza je krenula još od žreba od kad smo se našli u grupi sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom i kako se već približava prvenstvo, sve više se analizira i misli se o tim utakmicama i jedva čekamo da sve to krene. Prva utakmica je sa Ukrajinom, na papiru je to najslabiji protivnik u grupi, ali naravno sve reprezentacije su se zasluženo plasirale na Evropsko prvenstvo i mislim da nema prostora za opuštanje i da svaku utakmicu moramo da shvatimo ozbiljno.

Najbitnije je početi prvenstvo sa pobedom, zbog samopouzdanja i onda nastaviti istim pravcem, ka trijumfima i da prođemo grupu, što je želja svih nas. To je i prvenstveni cilj na prvenstvu, prvo da se prođe grupa, pa onda idemo korak po korak. Posle Ukrajine nas očekuje utakmica sa Hrvatskom, svi znamo kakav je rivalitet između dve reprezentacije i s obzirom na to da će biti publike, daje veću draž i lepše je za igranje. Mislim da će to biti jedna jaka grupa, da će biti neizvesno do samog kraja i verujem u svoju ekipu i cela ekipa veruje da ćemo napraviti uspeh, da prođemo prvu fazu, pa polako ćemo videti za sve što sledi - zaključio je Kukić.

Inače, na spisku selektora Tonija Đerone za završne pripreme pred Evropsko prvenstvo nalaze se sledeći rukometaši: golmani Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leomn) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin), leva krila Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB), pivotmeni Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks), Mijajlo Marsenić (Berlin), desna krila Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Đukić (Vardar 1961), bekovi Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorđe Đekić (Koks), Miloš Orbović (K Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Raj Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem).

Igrači iz klubova Bundes lige pripremama će se pridružiti 1. januara, a Petar Nenadić u skladu sa oporavkom od povrede. Naša selekcija će 11. januara krenuti put Segedina, gde će igrati grupnu fazu EP.

Srbija se nalazi u grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine, a raspored utakmica je sledeći: 13. januara u 18 časova, Srbija - Ukrajina, 15. januara u 20.30, Hrvatska -  Srbija i 17. januara od (20.30) Francuska - Srbija.

Posle utakmica grupne faze, mečevi naredne, glavne faze takmičenja, u koju će se plasirati po dve najuspešnije selekcije iz svake grupe igraju se od 20. do 26. januara u Budimpešti.Prestonica Mađarske je domaćin i završnice takmičenja – polufinalnih duela, 28. januara i finala, 30. januara 2021. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike