Zvezda predstavila novog trenera! Stigao 34. strateg u istoriji crveno-belih

16.10.2023

17:02

0

Autor: D. N.

Sezonu je započeo u Izraelu

Zvezda predstavila novog trenera! Stigao 34. strateg u istoriji crveno-belih
Detalj sa večitog derbija - Copyright MN Press

Rukometaši Crvene zvezde dobili su novog trenera. Reč je o 62-godišnjem Nedeljku Matiću, a imenovanje je ozvaničeno tokom dana. Crveno-beli su i predstavili novog stratega koji je nasledio Antona Bukilića.

Kako je navedeno, Matić je postao 34. trener u istoriji kluba. Prvi asistent biće Nenad Uške Radosavljević, nekadašnji desni bek Crvene zvezde.

SD Crvena zvezda
 

Debi Nedeljka Matića na klupi Crvene zvezde Primobet biće u Šapcu, protiv bivšeg kluba, Metaloplastike, u derbiju srpskog rukometa.

Matić (62) je sezonu započeo u Izraelu, na klupi vicešampiona Hapoela iz Ašdoda. Igračku karijeru vezao je za PKB iz Padinske skele, gde je započeo i trenersku karijeru i dugo godina bio trener i rukovodilac, a prvo inostrano iskustvo imao je u Libiji, kao selektor nacionalnog tima i trener Al Džazire.

U bogatoj trenerskoj karijeri je afirmisao veliki broj igrača, a najveći pečat ostavio upravo u Izraelu gde je osvojio šampionsku titulu sa Makabijem iz Tel Aviva (2015-16), ostvario istorijske rezultate sa Makabi Kirjat Mickinom, koji je predvodio u tri navrata i dva puta bio proglašavan za najboljeg trenera Izraela (2014. i 2016.).

SD Crvena zvezda
 

Predvodio je i reprezentaciju Šri Lanke do bronzane medalje na Azijskim igrama 2019. U Srbiji je bio trener i Metaloplastike, Novog Pazara, Kikinde i Radničkog iz Kragujevca do zime 2021. koji je prethodno vratio u Superligu, kada se ponovo obreo u Izraelu. Proglašen je za najboljeg trenera u Srbiji 2018. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike