Vuković se, za 24sedam, prisetio Zlatka Portnera: Naš "zvrndov" i santa leda sa Gomolove

23.09.2020

15:08 >> 17:31

0

Autor: Adam Štulić

Vuković se, za 24sedam, prisetio Zlatka Portnera: Naš "zvrndov" i santa leda sa Gomolove
Copyright MN Press

U sredu je rukometni sveta protresla vest da je iznenada, u 59. godini, preminuo nekadašanji reprezentativac Jugoslavije Zlatko Portner.

Printscreen /RTS

Portner je bio član čuvene zlatne generacije jugoslovenskog rukometa iz osamdesetih godina prošlog veka, a sredinom osamdesetih godina prošlog veka u dresu šabačke Metaloplastike ispisao je najlepše stranice jugoslovenskog, srpskog i svetskog rukometa.

Sa Metalopastikom, u ekipi „vanzemaljaca“, Portner je dva puta uzastopno bio šampion Evrope (1985. i 1986.), a plavi dres (kako klupski, tako i reprezentativni) godinama je nosio zajedno sa Veselinom Vukovićem.

– Teško je, sve je još sveže. Bio je svima oslonac, kada nismo bili motivisani uvek je pronalazio snage da postigne gol. U kriznim momentima uvek je tražio da lopta bude kod njega, zbog čega smo ga posebno cenili – rekao je nekadašnji selektor Srbije i u dahu nastavio:

Zvali smo ga, onako drugarski, „zvrndov“. Bio je hladan u teškim situacijama, zbog čega smo se šalili s njim da je santa leda sa Gomolave – prisetio se, sa osetnom setom u glasu Vuković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike