Porodica je poslednji put zagrlila velikog sportskog radnika (42)! A onda su njegovi organi spasili četiri života!

01.10.2023

09:19

0

Autor: G. F.

Kris Snou se četiri godine borio sa ALS, od iste bolesti mu umrli, otac i dva bliska rođaka

Porodica je poslednji put zagrlila velikog sportskog radnika (42)! A onda su njegovi organi spasili četiri života!
Kris Sonu sa decom - Copyright Profimedia

Tužna vest stigla je danas iz Amerike.

Asistent generalnog menadžera NHL tima Kalgari Flejsma Kris Snou (42) preminuo je nakon duge borbe sa ALS (Amiotrofična lateralna skleroza).

Teška bolest dijganostikovana mu je 2019. godine, a doktori su predviđali da ima još godinu dana života. Od momenta kada je saznao za bolest, zajedno sa suprugom Kelsi dokumentovao je kako izgleda život sa ovom opakom bolešću.

Upravo je Kelsi, srceparajućom poruku objavila vest o odlasku Krisa, te dodala još jednu informaciju koja pokazuje o kakvom se čoveku radi:

- Danas smo poslednji put zagrlili Krisa i rekli mu zbogom dok je išao da donira svoje ograne bubrege, jetru i pluća, i podari život za četiri osobe. Duboko smo slomljeni i duboko ponosni! U životu i smrti, Kris nije prestao sa darivanjem. Idemo napred, njegovo svetlo će nas voditi.

 

 

Kelsi je u poslednjih nekoliko dana redovno izveštavala o Krisovom stanju i bilo je jasno da se više neće probuditi, te da se samo čekalo da sve oko transplatacije doniranih organa bude organizovano.

Kris je treći član porodice koji je preminuo od iste bolesti, pošto se ranije isto desilo i njegovom ocu i bliskom rođaku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike