Rukometaši Partizana zovu navijače na Banjicu: Dođite da nas podržite, bićete ponosni na nas!

07.09.2023

15:15

0

Autor: D. P.

Crno-beli spremni za start sezone

Rukometaši Partizana zovu navijače na Banjicu: Dođite da nas podržite, bićete ponosni na nas!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Rukometaši Partizana u subotu na Banjici (19.00) utakmicom protiv Jugovića u domaćem prvenstvu pokazaće dokle su stigli sa uigravanjem nove i podmlađene ekipe sa kojom će krenuti u borbu na tri fronta.

Novi trener i povratnik u srpski rukomet Đorđe Ćirković veruje u ekipu i to da će ona podizati kvalitet igara kako bufe prolazilo vreme, a najvažnije će biti da bude spremna za rasplet u ligi kada na proleće krene serija odlučujućih utakmica za plasman u plej-of.

- Iza nas je sedam nedelja od početka rada, ili što bi neki fudbalski treneri rekli "medeni mesec". Najmanje stresan period je gotov, mogu reći da smo odradili više nego planirano, momci imaju izuzetnu radnu etiku i ono što se vidi to je taj njihov motiv da napreduju. Odigrali smo sedam utakmica, izgledamo sasvim korektno, naš cilj je plej-of. U maju će biti jasno da li smo dosegli cilj, što je rok koji našoj mladoj ekipi odgovara. Od subote krećemo sa Jugovićem i da ne idemo dalje, sada mislim da je veoma važno da prvenstvo otvorimo pobedom - rekao je Ćirković.

24sedam/Katarina Mihajlović
Trener crno-belih Đorđe Ćirković i igrač Uroš Kojadinović

 

Najbolji strelac ekipe Uroš Kojadinović nada se da bi ova sezona mogla postati ona u kojoj će biti prekinuta decenijska dominacija rukometaša Vojvodine.

- Prošle sezone bili smo dosta pidmlađeni, sada je došlo dosta novih igrača. Svi smo ambiciozni, siguran sam da sa predanim radom, verom u sebe i uz podršku naših navijača, možemo doći do uspeha, a za Partizan su samo trofeji uspeh.

Sportski direktor crno-belih Aleksandar Blagojević poziva navijače na Banjicu, ubeđen da se niko neće razočaran vratiti kući:

24sedam/Katarina Mihajlović
Aleksandar Blagojević

 

- Igraćemo SEHS ligu, da li će ona biti u formatu takmičenja sa dve grupe od pobčetiri ili pet ekipa, to ćemo tek videti. Ono što je sigurno je da ćemo se truditi da ostvarimo što bolji rezultat. Pozvao bih sve navijače u suboru u 19.00 na Banjicu da dođe i vide novu ekipu, a ja garantujem da će posle utakmice navijači biti ponosni na nas.

Prvi čovek RK Partizan Miljan Žugić nije želeo da daje velika obećanja:

24sedam/Katarina Mihajlović
Predsednik RK Partizan Miljan Žugić

- Više volim da delima pokažemo napredak našeg kluba nego da se razmećemo velikim rečima. Prvo bih se zahvalio državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na tome što se mnogo ulaže u srpski sport, pa samim tim i i RK Partizan. Zahvalio bih takođe bivšim predsednicima, igračima, starim i novim sponzorima... Što se tiče ekipe, otišlo je pet igrača, doveli smo petoricu novih. Dobili smo i novog trenera Đorđa Ćirkovića o čijem radu najbolje govore njegovi rezultati. Zadovoljni smo kako se ekipa uklopila, kako su se novajlije adaptirali i sve mi to daje za pravo da budem veliki optimista.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike