Obećavamo borbu na svakoj utakmici na EP! 24sedam ispratio odbojkaše na veliko takmičenje! (VIDEO)

29.08.2023

10:05

0

Selektor Srbije Igor Kolaković miran pred premijerni meč sa Švajcarcima

Obećavamo borbu na svakoj utakmici na EP! 24sedam ispratio odbojkaše na veliko takmičenje! (VIDEO)
Igor Kolaković - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Odbojkaši Srbije večeras (21.00) počinju učešće na Evropskom prvenstvu duelom sa Švajcarskom, a pred polazak na veliko takmičenje ekipa portala 24sedam posetila je naš tim na pripremama na Kopaoniku.

Sa selektorom Igorom Kolakovićem porazgovarli smo o ciljevima, planovima, ambicijama, povratku na klupu našeg nacionalnog tima posle rada u Iranu.

Miran i utisak je potpuno siguran u sebe i momke koje vodi, Kolaković je razgovor za 24sedam "otvorio" najvažnijim detaljem pred svako takmičenje, zdravstvenim biltenom.

- Nismo prvi put na Kopaoniku, prijaju nam ovde i uslovi za rad i mislim da se domaćin dobro potrudi oko nas. Sve dobro funkcioniše, igrači su zdravi, to je najvažnije i praktično nemamo propušten nijedan trening.

Navikli smo da odbojkaši sa velikih takmičenja donose medalje. Možete li nešto slično i sada da nam "obećate"?

- Ne možemo da obećamo ništa osim da ćemo se boriti! Nama je svaka utakmica veoma bitna, i zbog Evropskog prvenstva, a naročito zbog olimpijskih kvalifikacija jer moramo da obezbedimo dovoljan broj bodova, da se, u slučaju da ne prođemo kvalifikacije, nađemo tamo posle dva olimpijska ciklusa.

Kolaković nam je pojasnio do u detalje šta tačno donose mečevi na EP.

- Svaka utakmica na Evropskom prvenstvu donosi određene bodove za rang listu. Plasman na EP generalno ne donosi, ali je veoma važan. Evropsko prvenstvo je veliko takmičenje i naravno da ćemo sve uraditi da što dalje doguramo, do borbe za medalju. Potrebno je da pobeđujemo ekipe koje su ispod nas na svetskoj rang listi i da pobedimo nekog ko je iznad nas. Ali, velika je gužva i to podrazumeva da svi ostali igraju u normalnim okolnostima. Ne smemo tako da kalkulišemo. Moramo da igramo protiv bilo koga na pobedu, čak su i setovi važni.

Pre nego što se vratio na klupu Srbije, iskusni stručnjak je vodio i reprezentaciju Irana. Priznaje da je za njega ova država bila izuzetno prijatno otkriće.

- Iran je jedna potpuno druga kulutra u svakom smislu i jedno veliko moje životno iskustvo. Pre svega ja sam tamo otišao sa velikim predrasudama, međutim radi se o divnoj zemlji sa divnim ljudima i sjajnim igračima, koji su veliki borci. Iz godine u godinu napreduju i igrom i rezultatima. Potpuno je sve drugačije, suština je da su možda po nekim shvatanjima života i kulture življenja kao mi pre pedesetak godina. Gostoprimstvo, nasmejani ljudi, uvek spremni na šalu... Uživao sam te tri godine u Iranu.

Koji je bio vaš motiv da se vratite na mesto selektora Srbije? Postoji li neki lični nedovršeni posao.

- Ako govorimo o medaljama, ne! Ali mislim da je učešće na Olimpijskim igrama veliki motiv za svakog trenera. Ja sam bio na tri olimpijade, na jednoj kao pomoćni trener, a u Pekingu i Londonu kao prvi trener. Mislim da to nedostaje Srbiji i ono zbog čega sam se najviše vratio je da probam da sa ovom reprezentacijom i sa ovim momcima, sa kojima sam proveo dosta vremena kad su bili mlađi, da dođemo do Olimpijskih igara jer oni to još nisu iskusili.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike