Nebojša Žugić čestitao đacima školsku slavu: Da decu okrenemo sportu

27.01.2023

16:35

0

Direktor Arena Channels Group poklonio đacima lopte i istakao da ulaganja u sport nikada nisu bila veća

Nebojša Žugić čestitao đacima školsku slavu: Da decu okrenemo sportu
Nebojša Žugić - Copyright Promo/Arena sport

U Osnovnoj školi "Mladost" na Novom Beogradu obeležena je školska slava Sveti Sava. Svečanosti su prisustvovali predsednik Opštine Novi Beograd, Bojan Bovan, koji je zajedno sa sveštenikom učestvovao u tradicionalnom lomljenju slavskog kolača, kao i direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić.

Gosti su poželeli sreću i uspeh svim učenicima i zaposlenima u školi. Početak proslave Savindana počeo je intoniranjem himne Svetom Savi, a nastavljen prigodnim muzičkim i likovnim priredbama u čast prvog srpskog učitelja i prosvetitelja.

Direktor ACG Nebojša Žugić poklonio je učenicima lopte, čime je Arena nastavila da promoviše sport među đacima i najmlađima.

- Najbitnije od svega je da decu vratimo na terene, borilišta i igrališta, jer u eri tehnološkog napretka deca više vremena provode uz telefone, računare… Ovo je jedan društveno-odgovorni korak, da deci poklonimo lopte, da ih stimulišemo da se vrate sportu, kao što smo mi nekada kao klinci provodili sate i sate na terenima igrajući se i baveći se sportom. Mislim da je to jako bitno za izgradnju zdrave nacije - rekao je Žugić i dodao:

- Sve više se ulaže u sportsku infrastrukturu i to se automatski odražava na veliki broj medalja koje naši sportisti donose sa najvećih svetskih i evropskih takmičenja. Važnost toga prepoznala je država Srbija, a pre svih predsednik Aleksandar Vučić, ali i vlada Srbije, savezi… Živimo u eri najvećih ulaganja u sport i rezultati su jasno vidljivi, ali mislim da je momenat kada treba i decu da motivišemo da se bave sportom - naglasio je Žugić.  

Promo/Arena sport
 

Bovan je u svom obraćanju prisutnima napomenuo da je slava Sveti Sava dan kada učimo šta su humanost, sloga i ljubav.

- Mislim da je ulaganje u obrazovanje naš najveći posao. Ukoliko naša deca budu vredna, radna, ukoliko budu dobri ljudi, siguran sam da će ova zemlja ići napred. O čemu sam govorio danas to su drugarstvo i znanje. Deca moraju te vrednosti da čuvaju, jer je u pitanju osnovno obrazovanje, prva stepenica u građenju kapaciteta sve dece. Siguran sam da danas otkrivamo nove talente i da nagrađujemo đake. Bili su tu sa nama, videli ste da su vredni i radni, mislim da treba da im damo posebno mesto u društvu. Videli smo predstavu koju su stvorila deca i meni je to najdraže, da gledam početke onoga što sada stvaraju i što će kasnije kada budu zreli, odrasli i sposobni za to - istakao je predsednik Opštine Novi Beograd.

Bovan je, takođe, govorio o važnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu.

- Pripadam starijoj generaciji i moram da kažem da je ulaganje u sport uvek bilo veliko. Moramo da gradimo nove terene, moraju škole da imaju nove sale i, prosto, moramo da širimo mogućnosti deci da rade na sopstvenom usavršavanju i kada je sport u pitanju, nezavisno da li govorimo o grupnim ili individualnim sportovima. Moramo da stvorimo okruženje koje će davati podršku deci da kroz sport razvijaju i sve dobre osobine koje će ih kasnije činiti kompletnim ljudima - rekao je Bovan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike