Lepa olimpijska šampionka ostavila muža jer se plaši rata: Kako to posle da objasnim tati?

01.07.2023

22:10

0

Autor: P.K.

Bili su bračni par mačevalaca iz Rusije, ali ih je rat razdvojio

Lepa olimpijska šampionka ostavila muža jer se plaši rata: Kako to posle da objasnim tati?
Sofija Pozdnjakova - Copyright Profimedia

Dvostruka olimpijska šampionka u mačevanju Sofija Pozdnjakova iz Rusije je otkrila razloge za razvod od Konstantina Lohanova, takođe poznatog mačevaoca.

Ona je u Tokiju osvojila zlata u sablji pojedinačno i timski. Osim toga, osvojila je i dva svetska i dva evropska prvenstva. Sofija se 2020. udala za Kostju, ali se razvela posle dve godine braka.

Razlog za razvod je bio to što se Lohanov odlučio da ne vrati u Rusiju nakon što je u februaru 2022. godine počela Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini.

- Kostja je otputovao na operaciju u Nemačku u februaru 2022. godine, a situacija se međunarodno pogoršala. Odlučili smo da za vreme oporavka tamo ostane, jer nije bilo jasno šta će se dešavati sa letovima - rekla je Sofija Pozdnjakova.

Nakon toga, olimpijska šampionka iz Rusije je objasnila razlaz sa suprugom.

 

 

- U periodu od tri meseca koliko se nismo videli, odnos je počeo da se pogoršava, a ja sam preispitala neke stvari. Retko propuštam važne korake u životu. Jedno jutro sam se probudila i pozvala Kostju. Rekla sam mu da neću doći. Objasnila sam mu da nema razloga da nastavljamo dalje - kazala je Sofija, pa dodala:

 

 

- On je bio saglasan, mada je bilo ubeđivanja. Ja sam ostala čvrsto u svojoj odluci. Ako je želeo da nastavimo sa našim životom, vratio bi se. Ali nije. Voleli smo se, bila je ljubav, ali ona je nestala kada je otišao. Desilo se jer je moralo da se desi. Ništa se u životu ne dešava slučajno. Drago mi je da je Kostja uspešan u Americi, da tamo radi i da ima učenike.

 

 

Konstantin Lohanov se nakon toga preselio iz Nemačke u Ameriku. 

 

 

- Šta bih dobila odlaskom u Ameriku? Shvatila sam da ne bih mogla da održavam kontakt sa roditeljima. Kako da sve ovo objasnim tati... Jednostavno bi me izbrisao iz svog života - rekla je Sofija Pozdnjakova.

Njen otac Stanislav Pozdnjakov je predsednik Ruskog olimpijskog komiteta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike