Još jedna košarkaška bomba! Jedan od najboljih igrača lige zatražio trejd, neće više da trpi prosek!

01.07.2023

21:31

0

Autor: P.K.

Dao je klubu šansu da ojača tim, ali je video da se to neće desiti

Još jedna košarkaška bomba! Jedan od najboljih igrača lige zatražio trejd, neće više da trpi prosek!
Dejm Lilard - Copyright Profimedia

Čim je počeo prelazni rok u NBA, krenule su da padaju transfer bombe. U istom danu kada su dva poslednja MVP-a u Evroligi, Vasilije Micić i Saša Vezenkov, otišla u Ameriku, odande stiže jedna "atomska bomba".

Dejmijan Lilard je, naime, zatražio trejd iz Portlanda, a izgleda i da je klub rešio da mu izađe u susret!

Ovo je stvarno krupna promena, jer je "Dejm" jedan od onih igrača koji su sinonim za klub, kao što su, na primer, Nikola Jokić, Janis Adetokumbo, Džoel Embid ili Stef Kari.

Kako piše ESPN za Lilarda su zainteresovani ovogodišnji finalista Majami, kao i LA Klipers i Filadelfija.

Prema američkim izvorima, Lilard bi najviše voleo Majami, ali gaji i duboko poštovanje prema San Antoniju. Blejzersi će probati iz ovog trejda da izvuku što više mladih igrača.

Razlog odlaska je nezadovoljstvo ambicijama kluba, koji je u poslednje dve sezone blizu dna tabele, dok je u dve sezone pre toga ispadao u prvoj rundi plej-ofa…

Lilard je imao sastanak sa generalnim menadžerom Blejzersa Džoom Kroninom, ali je tada rekao da želi da im pruži svaku šansu da pojačaju tim u ovom prelaznom roku, tako da je cele nedelje ćutao i čekao da vidi šta se dešava.

U petak je zaključio da od toga nema ništa i zatražio trejd.

No, ovako nešto se dalo naslutiti već tokom drafta, kada je Portland iskoristio svoje treće pravo biranja i odabrao Skuta Hendersona, mladog beka, čime je postalo jasno gde je budućnost kluba.

Lilard je u NBA debitovao upravo u Portlandu, koji ga je draftovao 2012. i postao je zaštitno lice kluba. U ovih 11 sezona je sedam puta išao na Ol star, a vodio je i klub do finala Zapada 2019. On je najbolji strelac i trojkaš u istoriji Blejzersa i drugi asistent.

Lilard 15. jula puni 33 godine, a prošla sezona mu je lično bila najbolja u karijeri, jer je imao prosek od 32,2 poena i 7,3 asistencije po meču. Ipak, odigrao je samo 58 utakmica jer je presedeo poslednji mesec.

U februaru je Hjustonu dao 71 poen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike