Tragedija u Formuli! Pojavio se i snimak pogibije 18-godišnjaka! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

01.07.2023

14:17

0

Autor: D. N.

Stavične vesti stižu iz Belgije

Tragedija u Formuli! Pojavio se i snimak pogibije 18-godišnjaka! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Copyright Profimedia

Dilano vant Hof, 18-godišnjak koji se takmiči u Regionalnom evropskom šampionatu Formule, poginuo je od posledica sudara tokom trke na stazi Spa-Frankošamp u Belgiji. Tragedija se desila zbog veoma loših uslova na jednoj od najpoznatijih svetskih stazi.

Vant Hof je prvo izgubio kontrolu i ostao na sredini staze. Onda je na njega naleteo vozač u drugom bolidu pri maksimalnoj brzini. U sudaru su učestvovala još četiri vozača, od kojih su dvojica povređeni.

Tragičnu vest potvrdili su i iz Formule 1.

- Veoma smo tužni što saznajemo da je Dilano vant Hof preminuo danas u Spa-Frankošampu. Dilano je umro u potrazi za svojim snom da dostigne vrhunac motosporta.

Zajedno sa celokupnom zajednicom motosporta, naše misli su sa njegovom porodicom i najmilijima - istakao je jedan od vodećih ljudi F1 Stefano Domenikali.

Ubrzo se oglasio i tim za koji je vozio nesrećni mladić.

- Nažalost, objavljujemo da je preminuo vozač Dilano vant Hof. Incident se dogodio na drugoj trci u Spa-Frankošampu. Želimo da uputimo saučešće porodici, timu i prijateljima. Saučešće izražavaju i Auto-moto savez Belgije, Spa-Frankošamp i Alpina - navodi se u saopštenju.

Pogledajte i snimak uz napomenu da je uznemirujući.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike