Četvorostuki šampion Formule 1 promenio tim

16.09.2020

10:06 >> 12:15

0

Autor: Adam Štulić

Četvorostuki šampion Formule 1 promenio tim

Četvorostuki šampion Formule 1 promenio tim
Copyright Tanjug/AP photo/Clive Mason

Nemački vozač Sebastijan Fetel sledeće sezone će voziti za Aston Martin rejsing tim. Četvorosrtuki šampion je u maju potvrdio da će na kraju ove sezone napustiti Ferari, a sada je stigla i zvanična potvrda da je novi član Rejsing point tima koji će od 2021. godine nositi ime Aston Martin.

– Zadovoljan sam što mogu da podelim ovu uzbudljivu vest. Ponosan sam što ću 2021. godine biti vozač Aston Martina. Ovo je nova avantura, i to u legendarnom timu. Impresioniran sam rezultatima koje tim ostvaruje tokom ove godine i verujem da će budućnost biti svetla – rekao je Fetel.

Sebastijanov klupski kolega sledeće sezone bitće Lenc Strol (21), sin suvlasnika tima, kanadskog milijardera Lorenca Strola koji je bogatstvo stekao u modnoj industriji.

– Energija i posvećenost koju je pokazao Lorenc Strol me inspirišu i verujem da zajedno možemo da ostvarimo nešto veliko. I dalje volim Formulu 1 i moja posvećenost i želja nisu sporni – zaključio je Fetel.

Tokom bogate Fetelove karijere koja je počela još 2006.,kada je postao treći vozač BMW Zaubera, ostvario je 53 pobede, upisao 120 mesta na podijumu uz osvojenih 3.001 poen, 57 pol-pozicija i 38 najbržih krugova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike