Španija poput furije otela desnog beka Srbiji! Već je spreman i da debituje!

20.06.2023

10:46

0

Autor: A. S.

Biser Barselone je već igrao za Srbiju, ali...

Španija poput furije otela desnog beka Srbiji! Već je spreman i da debituje!
Aleksandar Cenić - Copyright EHF

Španija je pretila i najavljivala i uspela u svojoj nameri - otela je Srbiji mladog desnog beka, Aleksandra Cenića i već ga uvrstila na spisak za Svetsko prvenstvo.

Crvena furija se pokazala baš tako i mladog Leskovčanina uzela bez imalo drame i buke.

19-godišnji Cenić pokriva poziciju koja je deficitarna u rukometnoj reprezentaciji Srbije, kako juniorskoj, tako i seniorskoj, a priliku da debituje za novi tim imaće već danas kada Španci u Magdeburgu igraju sa Japanom.

Sastav Srbije

Selektor mladog tima, Đorđe Teodorović je na Svetsko prvenstvo otišao samo sa jednim desnim bekom, Boškom Stanisavljevićem iz Radničkog iz Kragujevca, dok Đerona u A timu tu rotira Miloša Orbovića, Predraga Vejina i Jovicu Nikolića. 

Inače, Cenić je za Srbiju već debitovao. Dok je naastupao za mlade selekcije, kod Tonija Đerone je dobio priliku i u seniorskom timu, na prijateljskom meču sa Slovačkom u Bratislavi. Međutim, nakon toga ga više nije bilo na spisku nijedne selekcije, što je Španija iskoristila.

Ponovo srpski dres?

Ukoliko debituje za Španiju, srpski dres Aleksandar Cenić može da obuče ponovo za tri godine. Rukomet pruža priliku promene "državljanstva", pa Cenić možda i nije potpuno izgubljen za orlove.

 

 

On je karijeru počeo u rodnom Leskovcu, ali je veoma brzo stigao do Barselone, gde nastupa zajedno sa mlađim bratom Ognjenom, koji i dalje nosi nacionalni dres Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike