Srbija bolja od najboljih! Odbojkaši se sada okreću drugom turniru Lige nacija!

11.06.2023

16:59

0

Autor: 24sedam

Izabranici Igora Kolakovića savladali Poljake i imaju skor 2-2

Srbija bolja od najboljih! Odbojkaši se sada okreću drugom turniru Lige nacija!
Igor Kolaković - Copyright MN Press

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Poljsku u četvrtom kolu Lige nacija, sa 3:0, a selektor Igor Kolaković je bio zadovoljan posle pobede.

- Mislim da nam je ova pobeda došla u pravom trenutku, kada smo se približavali nekim pobedama i protiv Japana i protiv Slovenije, a nismo uspeli. 

Ovo će nam svima značiti i kao vrsta samopouzdanja, i kao vrsta škole, i kao vrsta neke naše budućnosti, jer pobediti Poljsku, koja do sad nije izgubila nijedan meč, ipak je velika stvar.

Uspeli smo protiv najbolje reprezentacije, koja je prva na svetskoj rang listi. Svesni smo da oni ovde nisu kompletni, kao ni mi, ali je ova pobeda i pored toga izuzetno važna. Rasli smo iz meča u meč, što se kaže, oslobodili smo ruke potpuno i prikazali smo možda i bolju igru nego što sam ja očekivao - rekao je Kolaković za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Naši odbojkaši sad imaju skor 2-2 u Ligi nacija i u konkurenciji su za plasman na Fajnal ejt koji će se održati baš u Poljskoj. "Orlovi" se sad sele u Roterdam, gde ih sledeće nedelje čekaju mečevi SAD-a, Nemačke, Italije i domaćina Holandije.

- Ideja je bila da igramo Ligu nacija u kompletnom sastavu da bismo prikupljali bodove. Imamo žal za još nekim bodom ovde u Tokiju, ali nismo kompletni. Mada je iluzorno pričati o momcima koji nisu ovde, treba da pričamo o ovima koji su došli do ove dve pobede.

Moramo da budemo zadovoljni sa ovih šest bodova, sa kojima odlazimo u Roterdam, na drugi turnir - zaključio je Kolaković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike