Srbija postala svetska sila u odbojci! Premijerka obišla radove na izgradnji Nacionalnog centra

06.06.2023

12:25

0

Autor: 24sedam

Vrednost projekta je 22,4 miliona evra

Srbija postala svetska sila u odbojci! Premijerka obišla radove na izgradnji Nacionalnog centra
Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija postala svetska sila u odbojci, te da su spski odbojkaši i odbojkašice od 2017. svojoj zemlji doneli 34 medalje.

Tokom obilaska radova na izgradnji Nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu, Brnabić je rekla da je reč o 13 zlatnih medalja,12 srebrnih i sedam bronzanih te da je odbojka jedan od  najtrofejnih sportova u Srbiji.

- Preduslov za kontinutinet tih vrhunskih rezultata je da se našim sportistima, kada ovaj centar bude završen u maju 2025. dobiju uslove dostojne svetskih prvaka i njihovom radu i talentu, da bi i buduće generacije mogle da budu tako uspešne - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je uspesima srpskih sportista doprinela i Vlada Srbije, tako što je više nego duplo povećala ulaganje u sport.

Nacionalni trenažni odbojkaški centar biće površine od 20,3 hiljada kvadrata, a vrednost projekta je 22,4 miliona evra. Rok za završetak je nešto manje od dve godine.

Centar će imati tri sale za trening, dve sale za odbojku na pesku, smeštajne kapacitete za sportiste, prateće sportske objekte i pripadajući poslovni prostor, odnosno medicinski  centar, teretanu, ordinaciju za sport i dve garaže.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike